Showing posts with label vitamin C. Show all posts
Showing posts with label vitamin C. Show all posts

Aku Putih dengan Vitamin C Part II

Apa khabar pembaca yang budiman sekalian... Terasa nak menyambung lagi cerita mengenai vitamin C. Citer part I boleh baca di SINI. Sebab dulu tak kenal... Maka tak cinta... Kini da kenal... Daku jatuh cinta... Heeee.. Semuanya sebab aku putih dengan vitamin C.. Hehehe....




Bila da start makan Sustained Release Vita-C Shaklee dan amalkan dengan konsisten, memang dapat rasa dan lihat kesannya. Memang serasi dengan badan. Tapi bukan makan sebiji dua terus rasa kesannya tau... bergantung pada badan... Ada cepat... ada lambat...

Kenapa Sustained Release Vita-C Shaklee sangat best?

1. Mempunyai 180 biji. Menjimatkan dan boleh bertahan sehingga 6 bulan. 

2. Teknologi 'sustained release' yang terdapat dalam Vita-C Shaklee membantu penyerapan nutrisi yang optima. Nutrien vitamin C diserap dengan efisyen dalam 5 jam pertama setelah dimakan. (Kandungan SR Vita-C Shaklee adalah 500mg, maka dengan teknologi 'sustained release' maka 100mg dilepaskan setiap jam). Vitamin pun ade teknologi tau... hee...

3. Berbeza dengan kebanyakan vitamin C yang lain.... jika mempunyai 1000mg sekalipun tetapi jika tidak mempunyai teknologi 'sustained release' maka apabila dimakan, hanya 100mg diserap. Selebihnya dikumuh dan disingkirkan melalui air kecil atau perpeluhan (vitamin C adalah vitamin larut air). Membazirlah $$$ anda. Saya dah pernah mencuba vitamin C yang lain.... memang tidak merasa seperti kesan SR Vita-C Shaklee ini. Nampak perbezaannya :)

4. Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan dengan nutrisi 7 buah oren. Takkan anda nak makan sampai 7 buah oren sehari kan???

Kalau cerita pelbagai manfaat vitamin C... memang banyak... apa kata anda alaminya sendiri :) Hubungi saya di 012-5538628.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ, Petaling Jaya dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ Viber: 012-5538628

Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com



Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

Kind Hearty Enterprise


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC


COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek 

Aku Putih Dengan Vitamin C

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Allahuakhbar... lama sungguhla tidak bersiaran... Walau apa pun.... kedai online saya sentiasa dibuka.... Boleh aje hubungi saya untuk pembelian dan konsultasi Vitamin Shaklee :) Hari ni.... walaupun da agak ketinggalan... saya nak citer pasal Aku Putih dengan Vitamin C. Macam Qu Puteh tu....

Tapi... bukanlah saya nak mempromosikan Qu Puteh.... Cuma nak citer jugak... selain produk Qu Puteh.... Pengambilan Vitamin C yang konsisten pun boleh mencerahkan kulit. Apatah lagi dengan Sustained Release Vita-C Shaklee yang semestinya semulajadi, selamat serta bebas bahan kimia...

Memandang vitamin C juga merupakan salah satu supplemen yang saya ambil untuk mengandung ni... maka dapatlah saya merasa kesannya ke atas kulit saya sendiri. Vitamin C ni adalah agen antioksida yang tinggi, meningkatkan sistem imun tubuh, membantu membentuk kolagen. 

Apa yang saya dapat apabila amalkan Sustained Release Vita-C Shaklee?

- Alhamdulillah, hari tu saya diserang sakit kepala, selsema.... ramai kawan-kawan menasihati saya supaya kalau boleh, elakkan ubat-ubatan kerana saya sedang hamil. Oleh itu, saya tambah dos vitamin C kepada dua biji (klinik pun bekalkan vitamin C masa saya berjumpa dengan doktor hari tu). Alhamdulillah... dengan izin Allah, hilanglah selsema tersebut.

- Pengambilan secara konsisten (baru satu botol tapi ada 180 biji..boleh tahan 6 bulan), mula-mula saya lihat jerawat yang tumbuh cepat juga baiknya. Dalam beberapa hari da mula kering.

- Akhir sekali, saya PERASAN... heeee ade juga orang sekeliling yang perasan, kulit muka lebih cerah dan berseri... tak kusam.... walaupun de jerawat halus... tapi masih tak serabut la sangat.. (betul ke ayat ni). Maksud saya... muka kelihatan cerah... jerawat pasir ade la sikit-sikit tapi tak kelihatan sangat... tidak berminyak walaupun musim panas sekarang ni...

Sajelah kongsikan kebaikan vitamin C ni.... Kalau gabungkan dengan vitamin B Complex dan vitamin E, lagi halus mulus dan licin kulit, insyaAllah :)


Apa-apa, saya boleh dihubungi di 012-5538628. Jangan malu dan jangan segan-segan :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ, Petaling Jaya dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ Viber: 012-5538628

Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com



Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

Kind Hearty Enterprise


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC


COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek 


Sihat dan Cantik dengan Set Kecantikan Shaklee

Set Kecantikan Shaklee

Setiap wanita ingin kelihatan cantik sepanjang masa. Bagi sesiapa yang menginginkan kulit yang cantik dan berseri, bolehlah mencuba Set Kecantikan Shaklee yang terdiri daripada:
1. B-Complex 

2. Sustained Release Vita-C Plus 

3. Vita-E Complex

Set Kecantikan Shaklee


Meh kak yone terangkan kebaikan setiap satu supplemen 😊
B-Complex - B stand for Beauty. Fungsi vitamin B-Complex ini adalah untuk menaikkan seri muka. Selain itu, B-Complex juga memberi pemakannya berasa tenang dan ceria. 


Sustained Release Vita-C Plus - Nama pendeknya vitamin C. Sangat bagus untuk mencantik dan menganjalkan kulit kerana berfungsi untuk mengikat kolagen. 

Vita-E Complex - Vitamin E, sememangnya berfungsi untuk mencantikkan kulit di samping dapat mengurangkan inflamasi, menyembuhkan luka dan bengkak-bengkak serta baik untuk sistem saraf. 

Dengan pemakanan supplemen ini secara konsisten dan jangan lupa, minum air kosong dengan banyak (sekurang-kurangnya 2 liter sehari), InsyaAllah, anda akan dapat merasai hasilnya. 

Mari kita lihat testimoni daripada salah seorang pengguna set kecantikan Shaklee ini 😊


Wajihah Rashid

Salam semua :)

Saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? 😊


Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :) Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more 😊


Gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012. Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing 😊 I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. 😊 







Cantikkan saudari Wajihah Rashid ni 😍 Jadi pada anda yang ingin keluar daripada masalah kulit ini, janganlah malu-malu untuk menghubungi kak yone. Kak yone sedia memberikan cadangan dan nasihat yang terbaik untuk anda.

Terima kasih.

Kak Yone
016-2364796



Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley




Reference:


http://healthierlife4uandme.blogspot.com/2012/07/set-kecantikan-shaklee-testimonial.html