Showing posts with label mengantuk. Show all posts
Showing posts with label mengantuk. Show all posts

Monday, 8 December 2014

Jadi Dinasour Di Tengahari

Assalamualaikum dan hi hi hi semua... Waktu-waktu gini, mata dah berat... Mengantuk macam jadi dinasour di tengahari... Rasa nak jerit je bagi hilang mengantuk ni... maklumlah lepas makan tengahari... Saya pulak dua tiga hari ni, mcm burung hantu, susah nak tidur malam. 



Apa nak buat ekk? Tak tahan rasanya. Waktu ni pulak tak boleh nak buat coffee. Banyak sangat minum coffee akan menyebabkan sakit tumit dan sakit sendi. Jadi kenalah jaga.

Penyelesaian saya... kita layan Cinch Energy Tea Mix yang memang immediate effect dia.. mata jadi terang... hilang mengantuk di tengahari.



Dulu masa bulan puasa, waktu sahur memang minum Cinch Energy Tea Mix sebab saya nak kurangkan coffee. Alhamdulillah tak mengantuk dan memang terang mata dan pagi memang bersemangat.

Kalau nak drive jauh-jauh, takut mengantuk, memang saya recommend sangat minum Cinch Energy Tea Mix sebelum memulakan perjalanan. InsyaAllah, terang mata dan bersemangat. Boleh baca mengenai Cinch EnergyTea Mix di SINI.

Selain itu, saya nak share satu rahsia lagi.... Cinch Energy Tea Mix ni sesuai sangat bagi orang-orang yang nak menguruskan badan.... sebab Cinch Energy Tea Mix ni meningkatkan metabolisme badan. Jadi memang memudahkan proses menguruskan badan :)

Nak tahu lebih lagi atau dapatkan konsultasi secara PERCUMA, hubungi 012-5538628.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ, Petaling Jaya dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC


COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek 

Sunday, 13 July 2014

Testimoni Pengambilan Cinch Energy Tea Mix Semasa Ramadhan

Dalam bulan Ramadhan ini, bagi saya topik yang hot ialah berkenaan MENGANTUK. Tidak dapat dinafikan kita hendaklah merebut sebanyak mungkin pahala dan ganjaran dalam Ramadhan ini. Namun, sebagai manusia, kita tidak dapat lari daripada rasa mengantuk semasa siang hari waktu berpuasa. 



Bagi saya sendiri, secara peribadinya, saya memang kena ambil kopi semasa sahur. Ramadhan yang lepas-lepas, walaupun cuba untuk mengelak kopi... tapi akhirnya saya terpaksa ambil kerana tidak tahan dengan mengantuk yang keterlaluan. Alhamdulillah..bagi sesetengah orang, memang cergas semasa Ramadhan. Tapi lain badan, lain kesannya bukan.. 

Tahun ini, lain sikit. Saya ambil Cinch Energy Tea Mix. saya 
jarang minum teh. Tapi disebabkan saya sudah kurangkan pengambilan kopi, saya ambil Cinch Energy Tea Mix yang memang sangat baik untuk menggalakkan tenaga. Alhamdulillah sebab saya rasa perbezaannya. Biarlah saya kongsikan testimoni saya sendiri apabila mengambil Cinch Energy Tea Mix...Saya lebih bertenaga, rasa mengantuk hilang, terutama sekali semasa nak drive ke tempat kerja. Di Tempat kerja juga saya lebih fokus dan ceria. Bayangkan kalau kita mengantuk macam mana jadinya.. Tak best kan.. 



Boleh saya katakan terdapat perbezaan pada hari-hari yang mengambil Cinch Energy Tea Mix dan pada hari-hari yang tidak mengambilnya. Pada hari bekerja, memang wajib bagi saya untuk mengambil Cinch Energy Tea Mix supaya lebih cergas dan bertenaga. Tapi pada hujung minggu, saya tidak ambil... Sayang oooiii.... heee... tapi perbezaannya sangatlah ketara. Saya sendiri hairan kerana saya sangat-sangat lemau pada hujung minggu. Rasa macam nak tidur aje sepanjang hari... haishhh tak boleh jadi ni..

Tetapi, memanglah ada sebab-sebabnya juga kenapa badan kita semakin menjadi-jadi mengantuknya dalam bulan Ramadhan ini.

Untuk beroperasi dengan baik, badan kita memerlukan tenaga. Namun disebabkan kita berpuasa, badan kita memperlahankan operasi fungsi tubuh badan kita untuk mengawal penggunaan tenaga. Oleh itu, memang disarankan kepada kita supaya bersahur dengan makanan yang lambat dihadamkan seperti oat, barli, lentil dan sebagainya supaya perlepasan tenaga itu dapat bertahan dengan lebih lama. 

Dengan memakan makanan yang lambat dihadamkan, tenaga kita akan lebih berpanjangan. Bermakna, kita akan kurang mengantuk dan lebih bertenaga.


Namun, bagi yang ingin merasa sendiri kesan Cinch Energy Tea Mix ini, baiklah rebut sekarang. Masih belum terlambat lagi. Patutnya apabila menjelang pertengahan ke hujung Ramadhanlah kita meningkatkan lagi momentum kita untuk memperbanyakkan ibadat kepada Allah :)

Jika anda ingin dapatkan maklumat lanjut serta konsultasi bagi pengambilan Cinch Energy Tea Mix atau mana-mana lagi supplemen Shaklee, jangan malu-malu untuk hubungi saya di 012-5538628.
Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC, USJ, Subang Jaya


Sunday, 6 July 2014

Cara-Cara Mengurangkan Rasa Mengantuk Semasa Ramadhan

Salam sejahtera kawan-kawan yang dikasihi. Hari ni sudah 9 Ramadhan. Ya Allah pantas betul masa berlalu. Rugilah bagi sesiapa yang masih leka dengan dunia sendiri... Ramadhan tinggal lagi 20 hari.. masih belum terlambat untuk merebut kebaikan dan fadhilat Ramadhan. Jangan lepaskan promosi Ramadhan ini :)

Sebenarnya, saya nak tahu juga, bagaimana Ramadhan sahabat-sahabat sekalian? Pada pemerhatian saya, termasuklah apa yang saya alami sendiri ialah, rasa mengantuk sepanjang hari Ramadhan... Pada beberapa hari Ramadhan, saya memang tak tahan mengantuk. Pergi ke pejabat mengantuk (masa pagi-pagi lagi). Masa bawa kereta tu, memang saya berusaha untuk kekal fokus.. bahaya betul..

Kawan-kawan yang lain terutamanya rakan-rakan lelaki yang biasa merokok juga saya tengok mengantuk... suami saya pun mengadu mengantuk.. hehehe... dugaan Ramadhan.

Pada Ramadhan-Ramadhan yang lepas, selalunya semasa sahur saya akan minum coffee... Itulah penawar saya. Kini, saya terpaksa berpantang coffee demi kesihatan sendi saya. Nak tahu lebih, nanti saya citer di lain entry. Tahun ini, saya cuba ambil esp dan milo. Namun, saya tak tahan mata.. kena juga ambil ceffein.

Oleh itu, saya tukar kepada Cinch Energy Tea Mix. Alhamdulillah, syukur kerana saya tidak lagi rasa mengantuk selepas bersahur dan dapat memandu ke pejabat dengan segar.. Tenaga ini berkekalan sehinggalah berakhirnya waktu pejabat.. :)


Apakah Fungsi Cinch Energy Tea Mix?
  • Cinch Energy Tea Mix merupakan penggalak tenaga semulajadi.
  • Mengandungi Taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.
  • Merupakan alternatif sihat menggantikan teh dan kopi.
  • Tiada gluten, pewarna dan perasa tiruan.
  • Cinch Energy Tea Mix meningkatkan metabolisma tubuh. Sangat baik untuk diamalkan dalam rutin menguruskan badan.


Oleh itu, siapa yang masih lagi terasa lesu dan mengantuk semasa Ramadhan ini, bolehlah mencuba Cinch Energy Tea Mix. Harga Cinch Energy Tea Mix ini ialah RM131.00 bagi 28 sachets. Sangat-sangat berbaloi dengan harganya. Tambah-tambah lagi jika anda juga sedang berusaha untuk mengurangkan berat badan.

Untuk pembelian secara online, anda boleh klik link di bawah:


Jika anda inginkan lebih maklumat dan konsultasi, hubungi saya di 012-5538628. Pembelian daripada saya akan mendapat panduan dan sokongan pemakanan supplemen Shaklee pada bila-bila masa anda perlukan.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park