Showing posts with label Vitalea. Show all posts
Showing posts with label Vitalea. Show all posts

Multivitamin terbaik di dunia

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Hari ni nak cerita pasal multivitamin terbaik di dunia... Saya rasa bagi sesiapa yang mencari multivitamin terbaik, inilah jawapannya - Vita-Lea with Iron Formula daripada Shaklee. 


Kenapa saya kata Vitalea sebagai vitamin terbaik dunia? Sebab, Vitalea adalah vitamin yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi yang selamat dan bebas daripada sebarang bahan kimia. Vitalea juga bukan calang-calang vitamin ye. Siap dilengkapi dengan teknologi Explo-Tab

Apakah teknologi Explo-Tab?

Teknologi Explo-Tab ini membolehkan Vitalea berada seketika di dalam sistem pencernaan sebelum ia mula 'explode' untuk membebaskan nutrisi di dalamnya. Nak lebih jelas, sila tonton video di bawah.

Apabila dibuat ujian untuk melihat berapa pantas Vitalea larut, dalam masa 5 minit Vitalea dah larut di dalam air (teknologi Explo-Tab). Ini bermakna sumber nutrisi daripada Vitalea juga sangat pantas diserap oleh badan setelah ditelan.



Kita banding dengan multivitamin yang lain pula:


Haaa anda lihat, anda tentukan sendiri :)


Tahu tak berapa umur Vitalea? Haaa untuk tahun 2016 ni, kiranya Vitalea ni dah masuk umur 101 tahun tau... Vitalea ini diberi nama Vitalized Minerals apabila mula-mula dicipta oleh Dr. Forrest C. Shaklee. Nama Shaklee sekarang ni diambil daripada nama pengasasnya lah. Dr. Forest C. Shaklee :)

Panjang sejarah Dr. Forrest C. Shaklee. Secara ringkasnya, sejak kecil lagi, Dr. Forrest ni menghidap tuberculosis (batuk kering) dan diramalkan tidak akan hidup lama. Oleh itu, ibu bapa Dr. Forrest telah berpindah ke kawasan kampung yang masih bersih dan bebas daripada pencemaran. Kesihatan beliau bertambah stabil walaupun tidak secergas kanak-kanak lain.

Dr. Forrest ini juga seorang yang bijak. Beliau mendaftarkan diri di Palmer School of Chiropractic. Beliau berjaya menjadi seorang pakar chiropractic tapi masih lagi mengkaji bidang-bidang biochemistry kerana beliau sangat berminat dengan kepentingan nutrisi semulajadi. 

Bermula dari situlah perjuangan Dr. Forrest dalam mencipta Vitalea (dulu Vitalized Minerals) untuk merawat kesihatannya sendiri. Setelah terbukti keberkesannya Vitalea ini, Dr. Forrest mula berkongsi kebaikan Vitalea dari pintu ke pintu. Akhirnya setelah beberapa tahun, pada tahun 1956, Shaklee Corporation ditubuhkan.



Apakah kebaikan Vitalea?
  • Mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan, mengandungi 12 jenis vitamin dan 7 jenis mineral yang disarankan oleh RDA.
  • Kandungan mineral yang terdapat di dalam Vitalea memudahkan ia berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang optimum.
  • Pengambilan Vitalea yang konsisten membantu meningkatkan kecergasan badan  dan kekuatan mental serta meningkatkan fungsi memori dan menguatkan fokus.
  • Vitalea membantu mempertingkatkan metabolisme badan serta melambatkan proses penuaan.
  • Kandungan Vitalea menyediakan asas nutrisi yang diperlukan oleh tubuh, memberi kekuatan kepada sel-sel asas dan membantu pertumbuhan dan tumbesaran.
  • Membantu melindungi organ dalaman seperti buah pinggang, jantung dan hati.

Kalau nak tahu, Vitalea ni sesuai sangat diambil oleh ibu-ibu yang sedang hamil. Sebabnya, kandungan zat besi di dalam Vitalea membantu meningkat bacaan HB di dalam darah... Kan kalau HB low, sangat berbahaya kepada wanita hamil dan kandungannya... Jom saya belanja satu testimoni mengenai HB :)



Bagi saya, kalau malas nak makan supplemen atau vitamin banyak-banyak, makanlah Vitalea sekurang-kurangnya. Sebab badan kita ni, hakikatnya tak cukup nutrisi. Jadi berusahalah untuk mencukupkan nutrisi dengan mengambil Vitalea yang mengandungi pelbagai vitamin yang diperlukan oleh tubuh.

Nak dapatkan Vitalea senang aje. Hubungi saya di 012-5538628. Saya boleh pos ke seluruh Malaysia atau COD di sekitar area Shah Alam, Subang Jaya, Petaling Jaya dan Klang. Area KL boleh juga semasa hujung minggu :)

Terima kasih.
SID: 1112978 (boleh guna ID untuk pembelian direct di Shaklee)
Tel: 012-5538628

8 Inovasi Terhebat Shaklee

Shaklee telah ditubuhkan sejak tahun 1956 dan telah mengeluarkan banyak supplemen yang hebat-hebat. Jom kita tengok 8 inovasi terhebat Shaklee.

1. Vita-Lea (Vitalea)

Vita-Lea (Vitalea) adalah MULTIVITAMIN pertama yang disalut oleh asid folik. Sangat mudah larut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan Vitamin B. Vita-Lea telah menjalani 340 ujian kualiti untuk memastikan ketulenan produk.


 2. ESP (Energizing Soy Protein)

ESP ialah soya protein pertama yang dihasilkan daripada soya non-GMO (soya yang tidak dihasilkan daripada gabungan hibrid yang merosakkan genetik semulajadi soya). ESP adalah rendah indeks glisemiknya dan sangat sesuai untuk pesakit diabetes. ESP tidak mengandungi laktosa dan kolesterol.

3. Sustained Release Vita-C
Sustained Release Vita-C adalah vitamin C yang pertama di dunia yang mempunyai teknologi pelepasan vitamin secara sedikit demi sedikit (sustain release) dan tidak disimpan di dalam badan. 


4. Omega Guard

Omega Guard adalah minyak ikan pertama yang melalui proses penyulingan yang memekatkan omega dan menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam minyak ikan. 


5. Nutriferon 
Nutriferon adalah penguat sistem imun yang hebat. Teknologi ini adalah hasil daripada penyelidikan Dr. Yasuhiko Kojima dari Jepun. Nutriferon adalah bebas daripada bahan-bahan sintetik, semulajadi, selamat dan telah dipatenkan serta telah dibuktikan secara klinikal.

6. Vivix


Vivix merupakan suatu revolusi yang dihasilkan oleh Shaklee untuk melawan anti-penuaan yang melakukan pemulihan daripada peringkat selular (sel). Vivix mempunyai 4 mekanisme iaitu:
  • Membaik-pulih selular (sel)
  • Memberi tenaga kepada selular (sel)
  • Memberi perlindunga kepada selular (sel)
  • Meningkatkan funsi selular (sel)

7. Cinch


Rangkaian Cinch mengandungi protein untuk program menguruskan badan. Kelainan Cinch adalah Cinch mengandungi Leucine yang membantu mengekalkan otot dalam proses menguruskan badan dan menggalakkan tenaga supaya tidak keletihan.

8. Phytocol-ST


Phytocol-ST adalah supplemen terbaru inovasi terhebat Shaklee yang membantu mengawal kolesterol dalam darah secara semulajadi.

Begitulah hebatnya produk-produk keluaran Shaklee. Bukan calang-calang kerana semua produk telah melalui ujian klinikal untuk memastikan keberkesanannya.

Hubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut atau melakukan pembelian. Dengan pembelian daripada saya, anda akan mendapat panduan dan konsultasi pemakanan supplemen. Sesiapa yang ingin melibatkan diri dalam perniagaan, Shaklee adalah perniagaan terbaik yang harus anda sertai.

Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park