Showing posts with label Ramadhan. Show all posts
Showing posts with label Ramadhan. Show all posts

Wednesday, 16 July 2014

Kenapa Sesetengah Orang Semakin Gemuk Dalam Bulan Puasa?

Selalu juga kita dengar rungutan sesetengah orang yang mengalami pertambahan berat badan semasa berpuasa. Kemungkinan besar adalah disebabkan pemakanan yang tidak terkawal semasa berbuka dan juga bersahur. Di samping, kurangnya minum air kerana perut telah penuh dengan makanan. 



Tahukah anda, air adalah agen untuk menguruskan badan... Anda seharusnya minum air yang mencukupi untuk menyahkan segala toksin dan kotoran di dalam badan. Banyak mana harus anda minum? Senang aje..pengiraannya, setiap 20kg berat anda, anda harus minum 1 liter air. Kalau berat anda 60kg, maka air yang harus anda minum setiap hari adalah 3 liter.



Satu lagi faktor sesetengah orang menjadi gemuk adalah disebabkan banyak tidur dalam bulan Ramadhan ini. Haha..jangan nafikan... kalau hujung minggu tu..mungkin sepanjang hari anda tidur kan? :p




Oleh itu, untuk mengawal berat badan anda atau sekurang-kurangnya mengembalikan berat asal anda, kawallah pemakanan anda semasa berbuka puasa... selepas terawikh dan semasa sahur. Kurangkan makanan dan banyakkan minum air. Apabila perut penuh dengan air, anda akan kenyang. Jangan bimbang kenyang air itu akan berkurangan apabila anda berterawikh. Percaya lah :)

Haha.. kalau anda rasa nak kurangkan berat badan anda dengan mengambil supplemen, anda boleh cuba Phytocol-ST. Fungsi utama Phytocol-ST adalah untuk mengawal paras kolesterol dalam darah. Maklum aje lah apabila berbuka, mesti banyak makanan yang manis, bersantan, berlemak dan berminyak. Jadi anda tidak perlu bimbang paras kolesterol apabila makan makanan yang "bahaya".

Sebotol Phytocol-ST yang mengandungi 120 biji berharga RM197.00. 



Anda nak beli? Jangan bimbang, dengan membeli daripada saya, anda berhak untuk mendapatkan konsultasi pemakanan supplemen daripada saya setiap masa. 

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Sunday, 13 July 2014

Testimoni Pengambilan Cinch Energy Tea Mix Semasa Ramadhan

Dalam bulan Ramadhan ini, bagi saya topik yang hot ialah berkenaan MENGANTUK. Tidak dapat dinafikan kita hendaklah merebut sebanyak mungkin pahala dan ganjaran dalam Ramadhan ini. Namun, sebagai manusia, kita tidak dapat lari daripada rasa mengantuk semasa siang hari waktu berpuasa. 



Bagi saya sendiri, secara peribadinya, saya memang kena ambil kopi semasa sahur. Ramadhan yang lepas-lepas, walaupun cuba untuk mengelak kopi... tapi akhirnya saya terpaksa ambil kerana tidak tahan dengan mengantuk yang keterlaluan. Alhamdulillah..bagi sesetengah orang, memang cergas semasa Ramadhan. Tapi lain badan, lain kesannya bukan.. 

Tahun ini, lain sikit. Saya ambil Cinch Energy Tea Mix. saya 
jarang minum teh. Tapi disebabkan saya sudah kurangkan pengambilan kopi, saya ambil Cinch Energy Tea Mix yang memang sangat baik untuk menggalakkan tenaga. Alhamdulillah sebab saya rasa perbezaannya. Biarlah saya kongsikan testimoni saya sendiri apabila mengambil Cinch Energy Tea Mix...Saya lebih bertenaga, rasa mengantuk hilang, terutama sekali semasa nak drive ke tempat kerja. Di Tempat kerja juga saya lebih fokus dan ceria. Bayangkan kalau kita mengantuk macam mana jadinya.. Tak best kan.. 



Boleh saya katakan terdapat perbezaan pada hari-hari yang mengambil Cinch Energy Tea Mix dan pada hari-hari yang tidak mengambilnya. Pada hari bekerja, memang wajib bagi saya untuk mengambil Cinch Energy Tea Mix supaya lebih cergas dan bertenaga. Tapi pada hujung minggu, saya tidak ambil... Sayang oooiii.... heee... tapi perbezaannya sangatlah ketara. Saya sendiri hairan kerana saya sangat-sangat lemau pada hujung minggu. Rasa macam nak tidur aje sepanjang hari... haishhh tak boleh jadi ni..

Tetapi, memanglah ada sebab-sebabnya juga kenapa badan kita semakin menjadi-jadi mengantuknya dalam bulan Ramadhan ini.

Untuk beroperasi dengan baik, badan kita memerlukan tenaga. Namun disebabkan kita berpuasa, badan kita memperlahankan operasi fungsi tubuh badan kita untuk mengawal penggunaan tenaga. Oleh itu, memang disarankan kepada kita supaya bersahur dengan makanan yang lambat dihadamkan seperti oat, barli, lentil dan sebagainya supaya perlepasan tenaga itu dapat bertahan dengan lebih lama. 

Dengan memakan makanan yang lambat dihadamkan, tenaga kita akan lebih berpanjangan. Bermakna, kita akan kurang mengantuk dan lebih bertenaga.


Namun, bagi yang ingin merasa sendiri kesan Cinch Energy Tea Mix ini, baiklah rebut sekarang. Masih belum terlambat lagi. Patutnya apabila menjelang pertengahan ke hujung Ramadhanlah kita meningkatkan lagi momentum kita untuk memperbanyakkan ibadat kepada Allah :)

Jika anda ingin dapatkan maklumat lanjut serta konsultasi bagi pengambilan Cinch Energy Tea Mix atau mana-mana lagi supplemen Shaklee, jangan malu-malu untuk hubungi saya di 012-5538628.
Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC, USJ, Subang Jaya


Sunday, 6 July 2014

Cara-Cara Mengurangkan Rasa Mengantuk Semasa Ramadhan

Salam sejahtera kawan-kawan yang dikasihi. Hari ni sudah 9 Ramadhan. Ya Allah pantas betul masa berlalu. Rugilah bagi sesiapa yang masih leka dengan dunia sendiri... Ramadhan tinggal lagi 20 hari.. masih belum terlambat untuk merebut kebaikan dan fadhilat Ramadhan. Jangan lepaskan promosi Ramadhan ini :)

Sebenarnya, saya nak tahu juga, bagaimana Ramadhan sahabat-sahabat sekalian? Pada pemerhatian saya, termasuklah apa yang saya alami sendiri ialah, rasa mengantuk sepanjang hari Ramadhan... Pada beberapa hari Ramadhan, saya memang tak tahan mengantuk. Pergi ke pejabat mengantuk (masa pagi-pagi lagi). Masa bawa kereta tu, memang saya berusaha untuk kekal fokus.. bahaya betul..

Kawan-kawan yang lain terutamanya rakan-rakan lelaki yang biasa merokok juga saya tengok mengantuk... suami saya pun mengadu mengantuk.. hehehe... dugaan Ramadhan.

Pada Ramadhan-Ramadhan yang lepas, selalunya semasa sahur saya akan minum coffee... Itulah penawar saya. Kini, saya terpaksa berpantang coffee demi kesihatan sendi saya. Nak tahu lebih, nanti saya citer di lain entry. Tahun ini, saya cuba ambil esp dan milo. Namun, saya tak tahan mata.. kena juga ambil ceffein.

Oleh itu, saya tukar kepada Cinch Energy Tea Mix. Alhamdulillah, syukur kerana saya tidak lagi rasa mengantuk selepas bersahur dan dapat memandu ke pejabat dengan segar.. Tenaga ini berkekalan sehinggalah berakhirnya waktu pejabat.. :)


Apakah Fungsi Cinch Energy Tea Mix?
  • Cinch Energy Tea Mix merupakan penggalak tenaga semulajadi.
  • Mengandungi Taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.
  • Merupakan alternatif sihat menggantikan teh dan kopi.
  • Tiada gluten, pewarna dan perasa tiruan.
  • Cinch Energy Tea Mix meningkatkan metabolisma tubuh. Sangat baik untuk diamalkan dalam rutin menguruskan badan.


Oleh itu, siapa yang masih lagi terasa lesu dan mengantuk semasa Ramadhan ini, bolehlah mencuba Cinch Energy Tea Mix. Harga Cinch Energy Tea Mix ini ialah RM131.00 bagi 28 sachets. Sangat-sangat berbaloi dengan harganya. Tambah-tambah lagi jika anda juga sedang berusaha untuk mengurangkan berat badan.

Untuk pembelian secara online, anda boleh klik link di bawah:


Jika anda inginkan lebih maklumat dan konsultasi, hubungi saya di 012-5538628. Pembelian daripada saya akan mendapat panduan dan sokongan pemakanan supplemen Shaklee pada bila-bila masa anda perlukan.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park

Tuesday, 24 June 2014

Bulan Rahmat, Nikmat dan Berkat Serta Cuaca Panas

Sekarang ini, negara kita sedang dilanda cuaca panas dan kering. Keadaan ini bertambah teruk apabila jerebu turut melanda terutamanya di kawasan Lembah Klang. 


Di samping itu, ramai orang mengalami demam, batuk, sakit tekak dan selsema. Bagi yang maintain kesihatan tu, syukur Alhamdulillah. Apa-apa pun semuanya daripada Allah. Senyum dan syukur.



Jadi memang amat penting pada masa sekarang kita menjaga kesihatan kita dengan baik. Ini ditambah lagi dengan bulan rahmat, nikmat dan berkat akan tiba dalam masa beberapa hari lagi :) Mesti kita nak berada dalam kesihatan terbaik kita kan. Banyak sangat yang kita nak rebut dalam bulan rahmat, nikmat dan berkat ini.

Bukanlah saya nak kata pengambilan supplemen itu menjamin kesihatan yang baik. Sesungguhnya tiada satu pun yang kita punya. Semuanya atas keizinan Allah jua :)

Sebagai persediaan bulan rahmat, nikmat dan berkat ini, elok mengambil Set Mighty 3 Gems yang terdiri daripada ESP, Mealshake dan Performance Drink. Ketiga-tiga supplemen ini boleh dibancuh sekali dan menghasilkan minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Boleh diambil semasa bersahur dan semasa berbuka.



Selain itu, dalam keadaan cuaca panas ini, Performance Drink memang pilihan terbaik kerana membantu mencegah masalah hidrasi air daripada tubuh dan mengekalkan kelembapan kulit. Tapi tak bermakna anda tak perlu minum air banyak ye.. Anda masih perlu minum banyak air. 

Untuk mengekalkan tahap kesihatan yang optima, anda boleh mengambil Sustained Release Vita-C dan Nutriferon untuk meningkatkan sistem imun anda. 

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park