Showing posts with label OsteMatrix. Show all posts
Showing posts with label OsteMatrix. Show all posts

Macam Mana Menghilangkan Sakit-sakit Tangan Dan Kaki Lepas Main Bowling

Jangan gelak bila tengok tajuk ni 🤣 Sebabnya orang-orang yang dah lama tak main bowling dan tiba-tiba main bowling aje yang faham. Haishhhh macam mana nak hilangkan sakit-sakit tangan dan kaki lepas main bowling.


Kak yone terkejut juga. Bagi kak yone, kalau sakit tangan sebab terkejut angkat bola bowling tu, normallah. Tapi kalau korang tiba-tiba praktis main bowling sebab ada game ke, kemungkinan kaki yang bersilang dengan tangan yang mencampak bola bowling pun akan sakit. Silap-silap tangan pun boleh tergeliat, sebab nak buat bola spin 😀

Yang kaki tu, jadi sakit sebab kita letakkan pressure atau tekanan ke atas kaki untuk mengimbangi berat badan apabila kita lempar bola bowling tu.

Rasanya kes yang sama boleh jadi jugak untuk sukan-sukan yang lain macam permainan bola tampar, bola baling dan sebagainya. Apa-apa pun, badan kita memang terkejut kalau dah lama tak bergerak 😂

Tips kat sini ialah, apa-apa game atau sukan, regang-regangkanlah dulu badan tu. Supaya otot kita tak terkejut. Haaa orang kata panaskan badan dulu.

Then barulah mulakan permainan bowling. 

Tapi memang tak dapat elak juga sakit-sakit tangan dan kaki ni kan. Macam kak yone, teman setia kak yone 3 jer.

1. Ostematrix iaitu tablet Kalsium yang memang kandungan untuk kesihatan tulang kita. Apa kena mengena dengan sakit tangan dan kaki? Kalsium membantu meregangkan otot-otot. In other words, otot yang rasa kejang keras ni, akan releks apabila kita makan Ostematrix.

2. Vitamin B Complex yang memang wajib ada di setiap rumah. Kadang tanpa sedar, kita mencederakan urat saraf dalaman. Macam tergeliat tu. B Complex ni membantu meredakan urat saraf yang sakit.

3. Vivix. Supplemen terpenting sebabnya otot-otot yang sakit sebenarnya mengalami tekanan akibat kejutan. Kan tiba-tiba pi angkat bola bowling. Kita nak elokkan balik otot terkejut tu dan juga boost balik tenaga kita. Peluh ketiak jugak tau main bowling. So Vivix membantu kita supaya lebih sihat bertenaga. Nak-nak kalau keesokan harinya ​kerja.

Yang wanita, mesti bukan aje nak fokus pada bowling tapi rumah tangga. Kena bertenaga dan bangun pagi dengan cergas. So supplemen-supplemen ni memang sesuai sangat.

Macam kak yone, sebelum tidur, makan supplemen-supplemen ni. Bangun pagi memang segar bertenaga tau.

So? Tunggu apa lagi? Hubungi kak yone melalui WhatsApp di 016-2364796. Dapatkan segera!

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

Hari Yang Ceria

Alhamdulillah, berakhirnya cuti hujung minggu yang panjang. Mungkin sesetengah daripada kita masih lagi bercuti untuk mengelakkan kesesakan lalulintas semalam dan pulang ke kota hari ini. Trafik juga sangat baik pagi ni, Alhamdulillah :)



Semestinya apabila pulang daripada perjalanan yang jauh, terutama daripada pantai timur, kaki dan badan terasa lenguh-lenguhkan? Sampai saja di rumah mesti kita meregangkan badan, stretch balik badan dan tulang-tulang yang kaku duduk dalam kereta selama beberapa jam.

Kalau saya, saya ambil OsteMatrix. Memang sangat baik untuk menghilangkan lenguh-lenguh badan. OsteMatrix juga sangat sesuai diambil untuk merehatkan tubuh setelah penat memandu. Kalau nak tidur sekejap pun, sangat baik, kerana apabila anda bangun, anda akan berasa sangat segar :)


Harga bagi sebotol OsteMatrik adalah RM61.00 bagi 120 biji dan sangat berbaloi untuk anda miliki kerana fungsinya bukan sahaja menghilangkan sakit-sakit badan, malah boleh menstabilkan tekanan darah, mengurangkan stress dan banyak lagi.

Anda nak tahu lebih lagi? Hubungi saya di 012-5538628.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ, Petaling Jaya dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek 

Set Kesihatan Sendi Shaklee

Joint Health Set dan Vivix

Anda sudah lama menderita sakit tumit, sakit lutut atau sengal-sengal kaki dan badan apabila di akhir malam? Ataupun anda mengenali sesiapa yang mengalami masalah ini.. Mungkin juga orang yang anda sayangi hadapi masalah ini....



Saya mengalami masalah ini.... Tak pasti sama ada apa yang saya alami ini adalah hanya bermain di fikiran saya (secara psikologi) atau memang saya betul-betul alaminya...

Masa saya kecil-kecil dulu.. dalam peringkat darjah 1 atau 2.. saya selalu mengalami masalah lenguh-lenguh kaki. Lenguh-lenguh kaki kan rasanya sangat abstrak.. nak kata betul ke tak.. sebab bukannya sakit.. hanya lenguh. Masa tu pula.. saya masih kecil.. Tetapi mama dan abah bawa juga saya berjumpa pakar kanak-kanak untuk memeriksa dengan lebih lanjut.

Nak dijadikan cerita, mungkin memang tiada laporan yang konkrit mengenai lenguh kaki saya... Sampailah saya besar.. rasanya semua ok.. saya mula terfikir yang memang hanya mainan psikologi.

Selepas saya bersalin 30 hari, saya mula keluar rumah dan mengajar semula home tuition. Pada waktu itu, lenguh-lenguh kaki saya mula dirasai. Memang lenguhnya membuatkan saya stress. Saya tanya-tanya kawan saya, ada yang mengatakan saya tidak berpantang sehingga 44 hari.. hmmm mungkin juga.. 

Sebelum ini pula, saya mengalami sakit tumit kaki kanan. Nak jalan pun terhencut-hencut. Memang menyedihkan.. Saya ada pergi berjumpa pakar tulang, dia kata tidak ada apa-apa. Dia menasihatkan saya supaya banyak beriadah.. heee..

Sekarang ini, saya dengan konsistennya mengamalkan OsteMatrix. Sangat-sangat membantu (dengan izin Allah) menghilangkan sakit di tapak tumit saya. Syukur, Alhamdulillah.

Apa yang sebenarnya ingin saya sampaikan di sini ialah kepentingan menjaga kesihatan sendi dan tulang kita. Bayangkan kalau kita mengalami sakit tumit atau sakit lutut atau mana-mana bahagian badan kita, tidakkan perkara ini akan membantut atau melambatkan pergerakan kita...

Sebelum melarat, adalah lebih baik kita menjaga kesihatan sendi.  Apabila sendi kita sihat, maka InsyaAllah badan kita juga akan sihat. Saya perasan, apabila saya bangun tidur dalam keadaan sendi yang sihat (tiada sakit tumit atau lenguh kaki), secara automatiknya badan saya berasa segar.



Untuk menjaga kesihatan sendi, anda boleh ambil Set Joint Health yang terdiri daripada:
#OmegaGuard - 90 biji (136.00)
#OsteMatrix - 120 biji (RM61.00)
#AdvanceJointHealth Tablet - 60 biji (RM124.00)

Kebaikan Set Joint Health
***********************************************************************************************************************
- Memberi sokongan nutrisi pada kolagen dan komponen penting kepada tisu-tisu penghubung yang lain untuk memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.
- Membantu mengekalkan tulang yang sihat
- Membantu melegakan sakit sendi dan inflamasi terhadap sendi.

ATAU 

Jika anda tidak suka makan supplemen yang terdiri daripada kapsul atau berbentuk biji, anda boleh cuba...... #Vivix!

Hanya sesudu kecil sehari untuk kesihatan sendi anda. Harga Vivix ialah RM475 bagi 150ml. Jika anda membeli 2 botol Vivix, akan akan mendapat harga ahli dan keahlian Shaklee secara percuma. Di samping itu, bulan depan, anda gerenti akan mendapat CASH REBATE.



Berikut adalah testimoni yang berkaitan. Maaf panjang sikit 




Nak tahu lebih lanjut atau nak beli? Hubungi saya di 012-5538628.

Atau klik sini untuk pembelian secara online  Penghantaran Vivix ke seluruh Malaysia adalah PERCUMA.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=5d40954183d62a82257835477ccad3d2


Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park

Cinta Pertamaku.....

OSTEMATRIX SHAKLEE

#OsteMatrix adalah cinta pandang pertama saya dalam Shaklee. Saya tidak menolak, banyak lagi supplemen #Shaklee yang sangat bagus. Namun, OsteMatrix adalah supplemen pertama yang saya makan.



Saya mula mengambil OsteMatrix kerana saya rasa susah hendak bangun pagi. Tapi apabila sudah mula mengamalkan OsteMatrik, Alhamdulillah, dengan izin dan kudrat Allah, saya rasa lebih segar dan lebih bertenaga apabila bangun di pagi hari.

Saya juga mengalami sakit tumit kaki sebelah kanan. Puas sudah menukar kepada kasut yang lebih baik, tidak memakai kasut tumit tinggi dan sebagainya, namun bukan senang-senang nak hilangkan sakit tumit tersebut. Berjumpa doktor pun, tiada apa yang dicadangkan kecuali mengambil kalsium. Buat pengetahuan anda yang disayangi semua, OsteMatrix adalah kalsium. 

Saya mula mengambil 4 biji OsteMatrix sebelum tidur. Alhamdulillah, bukan kerana OsteMatrix tetapi dengan keizinan Allah memang hilang sakit tumit kanan saya. 

Baru-baru ini, saya mengalami sakit-sakit badan dan sakit tekak kerana hendak demam. Saya tidak mengambil panadol, hanya mengambil #Nutriferon sebagai pengganti panadol dan kemudian mengambil #OsteMatrix untuk sakit-sakit badan. 

Alhamdulillah, bukan saya nak kata ajaibnya OsteMatrix dan Nutriferon, namun atas keizinan Allah jua, memang hilang sakit-sakit badan yang saya alami, demam dan sakit tekak saya juga terus hilang.

Bagi yang berminat nak mencuba supplemen Shaklee tetapi tak tahu dimana hendak bermula, saya cadangkan jom ambil OsteMatrix. Badan kita memang memerlukan pengambilan kalsium yang secukupnya untuk mengelakkan masalah-masalah tulang apabila umur kita semakin meningkat.


Hubungi saya segera untuk pembelian dan konsultasi yang lebih terperinci. Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park

All About Shaklee OsteMatrix

Pengenalan kepada OsteMatrix Shaklee


Kalau anda perasan, banyak entry saya adalah berkaitan OsteMatrix Shaklee aje. Ini disebabkan saya adalah pengguna tegar OsteMatrix ini. Sebelum ini pun memang dah banyak saya ceritakan berkenaan kebaikan OsteMatrix. 

OsteMatrix adalah tablet kalsium yang dikeluarkan oleh Shaklee. Jika dibandingkan dengan brand-brand lain, saya lebih suka yang dihasilkan oleh Shaklee kerana pastinya ia adalah daripada bahan-bahan asli dan telah terbukti secara klinikal dapat menyerap kalsium sehingga 99%. 

Supplemen-supplemen Shaklee memang terdiri daripada bahan-bahan asli kerana pelajar-pelajar kita sendiri telah melakukan kajian dan perbandingan dengan brand-brand yang lain yang banyaknya terdiri daripada bahan-bahan sintetik. Daripada menggunakan OsteMatrix Shaklee, saya jatuh cinta kepada supplemen-supplemen lain keluaran Shaklee kerana keberkesanannya.

Saya akui dalam mencari supplemen yang terbaik (selepas merasai kebaikan OsteMatrix), saya ade mencari tablet kalsium yang menyerupai OsteMatrix daripada brand-brand yang lain. Saya nak tengok jika ada yang lebih murah :p Ada sesetengah brand, tablet kalsium mereka tidak dapat dijual di Malaysia kerana belum mendapat perlepasan, ada yang banyak dijual di farmasi, sesetengahnya saya langsung tidak merasai keberkesanannya. Akhirnya OsteMatrix Shaklee tetap menjadi pujaan hati.

OsteMatrix Shaklee diperbuat daripada bahan-bahan yang paling seimbang untuk memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formula OsteMatrix sangat unik kerana diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati. Kandungannya terdiri daripada kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron. 

Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Apa yang kita semua ketahui, pengambilan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur dengan berkesan. 

Kebaikan Utama OsteMatrix Shaklee

💙Menguatkan Tulang
Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Selain itu, kalsium merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan menrangsang darah untuk memekat.

💙Memperbaiki Kekejangan dan Kebas-Kebas
Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

💙Meringankan Stres
Kalsium mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang nyenyak, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stres. Selain itu, pengambilan kalsium yang mencukupi juga mengurangkan sakit kepala, pitam dan mood swing.

💙Memperbaiki Masalah Haid
Berdasarkan kajian yang dijalankan, pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit semasa haid, membantu membuang air kecil dan membantu mengurangkan kembung perut.

💙Pengalkalian Tubuh
Kalsium adalah mineral alkali dan sangat berkesan dalam memastikan imbangan pH tubuh. Di samping itu, ia juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

💙Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.


💙Mengandungi Vitamin D
Vitamin D mampu merawat penyakit rickets. Selain itu, vitamin D mampu meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vitamin D harus diambil oleh individu melebihi 55 tahun, wanita hamil, kanak-kanak dan juga seorang vegetarian.

💙Mengandungi Magnesium
Magnesium adalah ion positif no. 2 penting di dalam tubuh kita. Magnesium menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Di samping itu, magnesium mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Selain itu, magnesium juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

💙Zink, boron, manganes dan kuprum
Memelihara metabolisme kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.




*Apabila memilih supplemen kalsium, pastikan terdapat Vitamin D dan magnesium untuk penyerapan kalsium yang optima.

*Elakkan supplemen yang diperbuat daripada tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum.

*Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

Saya cadangkan untuk pengekalan kesihatan tulang dan badan yang baik, OsteMatrik Shaklee adalah pilihan supplemen yang terbaik. Hubungi saya!

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

Kepentingan Kesihatan Part II

Pentingnya Mempunyai Kesihatan yang Baik - Part II

Sebelum ini, saya sharekan pasal GLA Complex kerana mengalami masalah haid yang berpanjangan semasa zaman universiti dulu. Sekarang kita masuk ke zaman sekarang.. :) Terus terang saya akui, apabila saya mula bekerja, saya memang seorang "workaholic". Tempat yang saya bekerja dulu pula selalu mengkehendaki saya untuk stayback sampai lewat malam dan ada masanya saya terpaksa stayback sampai ke pagi. Alhamdulillah, saya memang kuat pada waktu itu. Saya akui saya tidak mengambil sebarang supplemen (mungkin ada tetapi tidak konsisten).

Namun kini, apabila memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri, ibu, pekerja dan sebagainya, saya sangat-sangat memerlukan kekuatan dari segi mental dan fizikal. Dulu saya rasa kuat dah masa zaman remaja dulu. Tetapi apabila memasuki era dewasa ini, cabarannya memerlukan kekuatan yang luar biasa. Apabila bekerja dan pada masa yang sama mempunyai anak kecil, seseorang wanita itu memerlukan determination yang tinggi. Pada masa itu juga, kesihatan seseorang wanita itu hendaklah berada pada tahap yang optimum. Maklumlah menjadi superwoman. Bekerja dan menjaga keluarga. 



Awalnya ego saya masih tinggi. Saya fikir, buat apa lah mengambil supplemen itu dan ini. Saya yakin saya seorang yang sangat sihat dan kuat dan saya mampu menghadapi apa sahaja.. hehehehe... Selepas melahirkan anak, barulah saya tahu langit itu tinggi atau rendah. Saya rasa saya tak mampu nak bangun pagi untuk ke pejabat, saya tak dapat mengelak daripada merasa mengantuk di siang hari, badan terasa sangat penat sampai saya kadangkala tertidur di ofis. 

Oleh sebab itu, atas saranan seorang sahabat saya yang ketika itu telah menjadi distributor Shaklee, dia cadangkan saya mengambil B Complex Shaklee. B Complex memberi tenaga dan menghilangkan rasa mengantuk. Tapi saya bimbang pengambilan B Complex akan menyebabkan berat badan saya bertambah. Alhamdulillah apabila saya mula mengambilnya, berat badan saya maintain je.. heee.. yang penting, saya pastikan diri saya minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Sebaiknya minumlah 3 liter.

Pada malam hari pula, saya mengambil OsteMatrix supaya pada paginya saya dapat bangun dalam keadaan yang segar. Alhamdulillah, syukur, memang terasa perbezaannya. Saya tidak lagi merasa penat apabila bangun di pagi hari. Saya amalkan secara konsisten dan sememangnya saya dapat kekal bangun pagi dengan bertenaga :) 

Untuk pengetahuan sahabat sekalian, saya juga menghadiahkan OsteMatrix kepada mama saya. Katanya sejak mengambil OsteMatrix, mama yang selalu mengalami masalah membuang air besar, kini tidak lagi mengalami masalah tersebut. Malah badannya dapat merasa kebaikan mengambil OsteMatrix. 

Sekarang ni, saya memang amalkan B Complex untuk memberi tenaga. B Complex elok diambil pada waktu pagi supaya kita kekal bertenaga sepanjang hari. Tapi saya pula ambil disebelah petang, kerana paginya saya telah mengambil ESP (Energizing Soy Protein) yang memberi tenaga dan membuatkan saya rasa kenyang sampai ke tengahari. 

Kemudian pada pukul 3 atau 4 petang, barulah saya mengambil B Complex untuk menyediakan diri saya untuk melakukan kerja rumah dan masak memasak selepas habis waktu bekerja. Alhamdulillah, boleh saya katakan mood saya lebih baik di waktu malam, bertenaga walaupun saya melakukan banyak kerja di samping melayan seorang anak yang sedang aktif. 


Supplemen yang saya ambil untuk membekalkan tenaga :)

Pada yang ingin mencuba namun terasa kekangan daripada segi perbelanjaan, hubungi saya dan InsyaAllah saya boleh cadangkan supplemen mana yang sesuai mengikut bajet dan keadaan. Membeli vitamin Shaklee sangat menjimatkan. Kalau rasa nak jimat lebih lagi, jadilah ahli. Sangat mudah. Jangan segan-segan. 


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

Kisah Sebotol OsteMatrix Shaklee

           


Saya tidak pernah menceritakan lagi bila saya mula-mula menggunakan supplemen Shaklee. Supplement Shaklee yang pertama saya makan ialah OsteMatrix. Itu saja sudah mencukupi untuk saya pada keperluan saya pada masa itu. 

Saya ni, seperti kebanyakan ibu-ibu lain yang bekerja, tidak lari daripada merasa keletihan dan lesu-lesu badan. Bekerja dan menguruskan rumah tangga daripada awal pagi, sehinggalah ke  lewat malam. Saya dapati sangat sukar untuk saya bangun awal pagi. 

Memang setiap hari, saya memaksa diri untuk bangun pagi. Bertuah sungguh bagi orang yang dapat bangun pagi secara automatik. Untuk itu, saya bertanya kepada sahabat saya ada tak supplemen Shaklee yang dapat membantu, memandangkan saya masih belum mengenal lagi kebaikan supplemen Shaklee. Kata orang, tak kenal maka tak cinta.. Ewahhh..haha..

OsteMatrix diperkenalkan kepada saya. OsteMatrix adalah kapsul yang mengandungi sebatian kalsium yang tinggi. Apabila mula mengamalkan OsteMatrix, dalam masa dua tiga hari, saya sudah merasai perbezaan apabila bangun di pagi hari. Saya tidak lagi merasa sukar untuk bangun pagi dan mengantuk tidak lagi terasa apabila bangun daripada tidur. Syukur Alhamdulillah. Sejak daripada itu, memang saya amalkan makan OsteMatrix pada setiap malam sebelum tidur.

Antara kebaikan-kebaikan OsteMatrix ialah:

- Mengekalkan tekanan darah pada tahap normal
- Membantu menenangkan otot-otot badan dan urat saraf
- Memberi kelegaan sewaktu mengalami PMS, seperti mengurangkan kembung perut, angin, kekejangan,dan juga mengurangkan mood swing
- Memudahkan tidur malam dan memberi kesegaran apabila bangun daripada tidur

Satu lagi yang saya hendak tambah kepada kebaikan OsteMatrix ini ialah dalam mengawal tekanan darah. Selalunya apabila kita jatuh sakit seperti demam ke, sakit kepala ke, sedikit sebanyak tekanan darah kita akan terganggu. Tetapi Alhamdulillah, tekanan darah saya sentiasa normal walaupun ketika menghadapi sakit kepala atau demam :)

Saya juga ada mengalami sakit tumit di kaki kanan saya. Pengambilan OsteMatrix secara berterusan sedikit sebanyak mengurangkan rasa sakit di tumit saya. Yang penting, bahan-bahan lain seperti kafein juga hendaklah dikurangkan atau dihentikan terus. Saya ni suka sangat minum kopi. Tapi untuk kebaikan, saya hentikan terus habit tersebut walaupun kadang-kadang ada jugak minum...hehe..

Apa pun, kita berusaha untuk menjaga kesihatan kita. Selebihnya kita serahkan kepada Allah untuk menentukan yang terbaik. Jika ada yang berminat untuk mencuba OsteMatrix ini, bolehlah menghubungi saya di 016-2364796

Kalau berada di area PJ, berdekatan Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, Jaya 33, bolehlah ambil daripada saya secara COD 😊.

#shakleeeffectoog bersama blog www.anakkuwiraku.com