Showing posts with label GLA Complex. Show all posts
Showing posts with label GLA Complex. Show all posts

GLA Complex Penting Bagi Gadis Yang Mengalami Masalah Kitaran Haid

Kali ini, saya rasa penting untuk saya highlightkan kepentingan GLA Complex kepada wanita muda atau pun gadis remaja... saya rasa sangat penting untuk gadis-gadis yang terutamanya berumur 18 tahun ke atas mengambil GLA Complex jika mereka mengalami masalah kitaran haid yang tidak teratur.



Mengikut pengalaman saya sendiri, ketika saya berada di peringkat umur tersebut, memang kitaran haid saya kurang teratur. Ada masanya berpanjang sehingga ke 15 hari. Ada juga segelintir rakan-rakan saya tidak datang haid langsung... Selain itu, ada juga yang mengalami sakit senggugut yang melampau... hingga terpaksa berbaring.

Pada umur-umur begini juga, hormon di dalam badan kita kurang stabil. Kebanyakan yang tengah belajar, mungkin stress, penat dan sebagainya menyebabkan hormon di dalam badan tidak stabil. Kesannya, selain kitaran haid yang tidak teratur, sesetengah orang akan mengalami masalah jerawat yang teruk. Memang itulah yang saya alami dahulu :) Jerawat keluar dengan suburnya.

Untuk membetulkan masalah kitaran haid saya, saya dulu mengambil Evening Primerose Oil. Tapi kini, saya ingin cadangkan GLA Complex kerana GLA Complex Shaklee diekstrak daripada tumbuhan borage dan adalah 3 kali lebih berkesan daripada Evening Primerose Oil. Di samping itu, GLA Complex daripada Shaklee adalah supplemen semulajadi yang selamat kerana bebas daripada bahan kimia.

Selain itu, dengan mengambil GLA Complex, masalah PMS, mood swing, sakit senggugut dapat dikurangkan. Hormon di dalam badan juga distabilkan. Dengan itu, masalah jerawat lebih terkawal. InsyaAllah, pengambilan GLA Complex dengan konsisten akan memberi kesan kepada kitaran haid yang lebih teratur dan kulit yang lebih cantik. Untuk jangka masa yang panjang, insyaAllah kita boleh elakkan cyst. Boleh baca testimoni pengambilan GLA Complex untuk mengecutkan cyst di sini.

Bulan Ogos ini, adalah bulan bertuah GLA Complex. Pada masa inilah waktu terbaik untuk borong GLA Complex. Memang harga berbaloi-baloi tapi terhad pada bulan ini sahaja...Saya memang tengah mengambil GLA Complex sekarang ini. Anda bila lagi :)



Hubungi saya di 012-5538628. Semua pelanggan saya berhak mendapat konsultasi saya secara percuma sepanjang masa.


Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Testimoni GLA Complex Membantu Mengurangkan Masalah Jerawat

Testimoni GLA Complex Membantu Mengurangkan Masalah Jerawat
Alhamdulillah... seronok kita menyambut Syawal. Sekarang ni, banyak aje jemputan ke rumah terbuka kan ? :) Control sikit makanan anda... saya sendiri pun risau... heee... 

Kat sini.. memandangkan bulan Ramadhan dah berlalu.. saya nak kongsikan kisah GLA Complex saya...Bolehlah dikatakan testimoni daripada saya sendiri.. Biasalah kan.. semua orang nak kelihatan cantik pada hari Raya... saya juga tidak terlepas daripada merasa demikian. 

Apabila pulang ke kampung halaman, dengan kesesakannya, duduk lama sangat dalam kereta.. saya berbuka pun ala kadar, maka banyaklah supplemen yang langsung tidak saya ambil... muka saya mulalah naik jerawat malu tapi mahu.. hahaha.. maksudnya jerawat nak ada tapi duduk bawah kulit..

Selepas pulang dari kampung, saya tidak bercuti panjang semasa raya sebab cuti saya dibawa ke minggu selepas raya.. sempatlah saya catch up balik makan GLA Complex dan Vitamin B Complex. Saya harap...dengan keizinan Allah, jerawat di muka saya berkurangan apabila saya pulang ke kampung halaman suami saya... Tambah-tambah lagi, ada majlis akad nikah pula pada hujung minggu tersebut....

Apabila pulang ke kampung mertua.. Memang Vitamin lain ada masa saya ada makan dan kadangkala tertinggal sebab saya masih lagi bermusafir.. tapi GLA Complex tetap saya makan setiap hari... Geram jugak dengan jerawat sebab ada yang baru tumbuh...tapi yang best.. jerawat yang tumbuh tu.. tak mengambil masa yang lama untuk kering..

Sebab tu saya pastikan GLA Complex sentiasa diambil setiap hari.. masa sebelum saya mengamalkan GLA Complex.. lama juga jerawat tu di bawah kulit... tapi dengan pengamalan GLA Complex..  "seed" jerawat tu cepat keluar dan kemudian kering..

Kini... muka saya masih lagi ada parut-parut jerawat yang baru baik.. tapi Alhamdulillah tak ada jerawat baru yang naik.. maaf ye.. saya tak boleh nak letakkan gambar..

GLA Complex memang baik untuk membantu kulit yang bermasalah.. kerana ia membantu menyeimbangi hormon di dalam badan kita.. pengambilan GLA Complex dengan konsisten akan memberikan kulit yang glowing dan halus.. InsyaAllah parut-parut jerawat juga akan hilang..

Anda nak cuba juga? Hubungi saya di 012-5538628. Bulan Ogos ni pula adalah bulan promosi GLA Complex, beli 6 botol percuma sebotol. Jadi memang berbaloi-baloi sangat membeli GLA Complex sekarang.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Cyst Ovari - Bahaya Kepada Wanita!

Dalam persekitaran saya... rakan-rakan saya, saudara mara...ada beberapa orang yang saya temui mempunyai masalah cyst. Ada saudara yang menjalani pembedahan untuk membuang cyst sehingga berkali-kali. Jadi cyst bukanlah masalah yang perlu dipandang remeh.

Sebagai seorang wanita, kita memang harus menjaga diri kita dengan baik. Jika anda rasa ada yang tak kena, cepat-cepat dapatkan nasihat doktor. Sejak saya remaja, memang saya sangat particular tentang kesihatan saya. Memang kalau ada perkara-perkara yang diragui, saya akan usaha untuk mencari doktor wanita dan dapatkan nasihat doktor tersebut. Saya akui, saya memang tak mahu bertemu dengan doktor lelaki untuk masalah-masalah wanita...

Balik kepada perbincangan kita mengenai cyst. Apabila dewasa ini, memang cyst merupakan suatu masalah kesihatan yang ditakuti. Kebanyakan wanita yang mengalami masalah cyst, selalunya agak sukar untuk mendapatkan anak. Walau apa pun, jangan bimbang... InsyaAllah kita masih boleh berikhtiar.

Apakah sebenarnya Cyst?

Cyst adalah satu kantung yang mengandungi cecair yang boleh terbentuk di dalam ovari. Cyst adalah normal sebenarnya. Terjadi semasa proses ovulasi dimana telur dikeluarkan, namun kantung yang terjadinya telur tersebut tidak pecah. Lama-kelamaan, terbentuklah cyst yang lebih besar. Itu yang berbahaya kepada wanita. 

Secara normalnya, kantung tersebut sepatutnya keluar bersama dengan darah haid. Barulah wanita bebas daripada cyst. Cyst yang berukuran kurang daripada 5cm adalah tidak berbahaya. Doktor akan mencadangkan pembedahan jika cyst tersebut mencapai ukuran 5cm ke atas.

Apakah antara faktor-faktor yang menyebabkan terjadinya cyst?
  • Wanita yang telah mencapai menopous
  • Obesiti
  • Tidak mempunyai anak
  • Tidak menyusukan anak
  • Mengambil ubat kesuburan seperti Clomid
  • Merokok
  • Mempunyai sejarah keluarga yang mengidap kanser payudara, ovari dan kolorektal.

Apakah simptom-simptom cyst ovari?
  • Kesakitan atau kembung di bahagian abdomen
  • Sukar atau kerap membuang air kecil
  • Sakit semasa melakukan hubungan intim
  • Sakit di bahagian bawah di belakang
  • Sakit semasa haid dan mengalami pendarahan yang abnormal
  • Berat badan bertambah
  • Loya atau muntah-muntah
  • Kurang selera makan atau cepat berasa kenyang.

Apakah penyelesaiannya?

Dapatkan rawatan dan khidmat nasihat doktor. Selalunya doktor akan memantau dahulu keseriusan cyst tersebut. Jika perlu, barulah mereka akan mencadangkan pembedahan.

Alternatif selanjutnya adalah berikhtiar dengan GLA Complex Shaklee. Kita berusaha mencari alternatif untuk mengecutkan cyst tersebut tanpa perlu dibedah. Kalau menjalani pembedahan, sukar bagi kita juga.. kena berpantang semua kan..



GLA (Gamma-Linolenic Acid) Complex diekstrak daripada tumbuhan borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam Evening Primerose Oil (EPO). Kandungan GLA ini juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO. 

Banyak kebaikan GLA Complex yang anda boleh rujuk di sini. Namun apa yang saya hendak tekankan ialah tentang kebaikan GLA Complex dalam membantu mengecutkan cyst.

Setiap kapsul GLA Complex mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ia merupakan sumber terbaik asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin, iaitu bahan berkesan yang berupa hormon membantu mengawalatur proses badan yang normal. 

GLA Complex ini juga digabungkan dengan minyak bunga matahari yang merupakan satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia juga mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. Supplement Omega 6 dan Vitamin E mempunyai anti-keradangan yang tinggi yang membantu penyembuhan.

Dengan pengambilan GLA Complex yang konsisten setiap hari, InsyaAllah dengan izin Allah dapat membantu mengecutkan cyst tersebut. Jom kita tengok testimoni -testimoni orang-orang yang menggunakan GLA Complex untuk merawat masalah cyst yang dihadapinya.





Anda nak mencuba GLA Complex? Bulan Ogos ini adalah bulan bertuah GLA Complex kerana ada promosi beli 6 botol GLA Complex dan anda akan mendapat percuma sebotol. Jom pakat dengan kawan-kawan borong GLA Complex sama-sama. Sangat-sangat menjimatkan.

Nak beli? Hubungi saya di 012-5538628. Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.


Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Reference:



Ogos 2014 - Bulan Bertuah GLA Complex

Apa khabar sahabat-sahabat yang dikasihi sekalian. Pejam celik-pejam celik dah pun masuk bulan Ogos di tahun 2014 ini. 

Bulan lepas, Shaklee keluarkan promosi Vivix beli 6 percuma sebotol. Siapa yang nak lagi... jangan malu-malu nak order. Pada bulan ini (Ogos 2014), Shaklee telah mengumumkan bahawa promosi bulan Ogos ini ialah GLA Complex, di mana pembelian 6 botol GLA Complex akan mendapat percuma sebotol.



Anda tahu apakah maknanya apabila GLA Complex dipilih pada bulan ini?

Maknanya bulan ini adalah bulan kesuburan, bulan memperbaiki kitaran haid wanita, bulan kecantikan, bulan pelangsingan dan banyak lagi yang berkaitan dengan wanita.

Namun, jangan bimbang, untuk kaum lelaki juga tidak dilupakan. GLA Complex juga membantu mengawal selia hormon testosteron lelaki. Dalam erti kata lain, GLA Complex menseimbangkan hormon lelaki juga. Jadi GLA Complex bukan untuk wanita sahaja tau. Kaum lelaki kalau rasa hormon tak stabil... asyik tumbuh jerawat walaupun umur dah meningkat... apa kata cuba GLA Complex.

Selain itu, untuk kaum lelaki, GLA Complex juga membantu dalam memperbaiki masalah prostat lelaki dan mengurangkan masalah kerap kencing... haaaa.... GLA Complex memang baguih....

Sebotol GLA Complex berharga RM91.25. Tapi dengan promosi beli 6 botol GLA Complex dan percuma sebotol, anda akan dapat jimat dengan lebih lagi. Ini merupakan suatu peluang yang jarang-jarang tiba dan anda seharusnya grab peluang ini.

Nak beli? Hubungi saya di 012-5538628. Pembelian daripada saya melayakkan anda mendapat panduan dan konsultasi pengambilan supplemen pada bila-bila masa anda perlukan.

Minggu depan saya nak balik kelantan (Kota Bharu, PAsir Mas dan kawasan-kawasan sekitar) pada 3hb Ogos - 7hb Ogos 2014. Nak saya hantarkan by hand? Jom order sekarang dan saya akan hantarkan pada anda minggu depan.

Yang lain-lain pun jangan bimbang, saya akan postkan direct kepada anda :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Testimoni Set Kecantikan Kulit Shaklee

Apa khabar sahabat-sahabat yang disayangi semua... Dalam FB saya ada kongsikan kebaikan Set Kecantikan Kulit Shaklee. Sekarang, saya ingin memperkenalkan Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee kepada anda yang disayangi semua. Set ini terdiri daripada:

Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee:
- Vitamin B Complex - RM53.75 (120 biji)
- Sustained Release Vita C - RM92.50 (180 biji)
- Vita E Complex - RM149.00 (120 biji)

Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee ini sangat menjimat dan menguntungkan kepada pembeli kerana mampu bertahan sehingga 4 bulan bagi pelaburan anda sebanyak RM295.25.

Jika anda nak kulit kelihatan cantik gebu, anda boleh tambah Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee bersama dengan ESP yang berharga RM 150.00. ESP boleh bertahan sehingga 2 bulan. Pelaburan anda bagi Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee bersama ESP  adalah RM445.25.

Untuk kulit yang berseri dan glowing pula, anda boleh gabungkan Set Kecantikan Asas Shaklee bersama dengan GLA Complex (60 biji, RM91.25). GLA Complex boleh bertahan sehingga 2 bulan juga. Pelaburan anda bagi Set Kecantikan Kulit Asas bersama GLA ialah RM386.50.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gabungkan kesemua supplemen Shaklee ini. Kulit anda bukan sahaja gebu-gebus malah InsyaAllah akan lebih berseri-seri. Namun, bersabarlah, tidak ada jalan singkat untuk mendapatkan hasilnya. Pemakanan yang konsisten diperlukan. Selepas pemakanan yang konsisten, sesiapa yang sudah lama tidak melihat anda pasti akan terpegun dengan perubahan yang anda alami :)

Kulit anda bukan sahaja bertambah cantik, malah kesihatan anda secara menyeluruh juga akan terpelihara.. InsyaAllah. Supplemen-supplemen ini bukan hanya fokus untuk mencantikkan kulit tetapi juga membaik pulih dan memelihara kesihatan dalaman anda. Oleh itu, sangat berbaloi-baloi pelaburan anda.








Alang-alang kita bercakap tentang kecantikan kulit, ingin saya perkenalkan Collagen Powder Shaklee yang hebat. Anda boleh merasai kesannya dengan pantas. Kulit anda akan lebih anjal dan tegang, garis-garis halus akan berkurangan serta membantu melambatkan proses penuaan. Harga Collagen Powder Shaklee adalah RM298.00 bagi 15 sachets. 



Ingin saya memperkenalkan revolusi terhebat Shaklee - VIVIX! Bagi yang malas nak telan ubat, malas nak minum bancuhan air, maka amalkan Vivix

Kehidupan anda akan menjadi sangat mudah kerana Vivix hanya perlu diambil sekali sehari dan hanya sesudu teh! Pelaburan yang diperlukan ialah RM475.00 bagi 150ml dan bertahan sehingga dua bulan. Nak cantik sihat menawan, semestinya ongkos yang berpadanan diperlukan... betul tak?



Mari kita lihat testimoni-testimoni pengguna terhadap semua Set Kecantikan Kulit Shaklee.









Rahsia kecantikan Ayu Raudhah




Macam mana? Banyak lagi pengguna-pengguna yang telah berjaya mencapai impian untuk mendapat kulit yang cantik. Anda pilih mana pilihan kalbu. Nak amalkan supplemen Set Asas, Set Asas bersama ESP atau GLA, Collagen Powder sahaja atau Vivix sahaja...

Anda inginkan maklumat lanjut dan konsultasi serta pembelian, anda boleh hubungi saya di 012-5538628

Sekarang adalah bulan promosi Vivix. Jika anda beli 2 botol Vivix, anda akan mendapat keahlian Shaklee secara percuma di samping mendapat cash rebate pada bulan hadapan. Ini peluang terhad yang tidak seharusnya dilepaskan. Vivix bukan sahaja baik untuk kecantikan, malah untuk kesihatan menyeluruh.

Anda boleh membeli Set Kecantikan Kulit Shaklee ini secara online dengan mengklik link di bawah. Produk ini akan dihantar terus ke pintu rumah anda.


Jika tidak, jangan malu-malu untuk menghubungi saya :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC, USJ, Subang Jaya



Kepentingan Kesihatan

Pentingnya untuk Mempunyai Kesihatan yang Baik - Part I

Hari ni, terasa nak bercakap pasal kesihatan.. Heee... saya bukanlah seorang doktor. Tapi saya sangat cakna dengan kesihatan saya. Menjadi seorang perempuan, banyak yang perlu kita jaga. Masih saya ingat, pada zaman remaja dulu, kalau saya terasa perbezaan pada perkara-perkara yang membabitkan kesihatan, saya akan berusaha mencari doktor perempuan untuk memeriksa saya. 



Pernah suatu ketika di zaman universiti, saya mengalami period yang agak lama, menjangkau dua minggu. Pening juga memikirkan kenapa. Tapi saya tahu, apabila stress berpanjangan, sedikit sebanyak akan menyebabkan kitaran haid terganggu. Dulu, saya belum mengenali supplemen Shaklee, maka saya membeli vitamin daripada farmasi sahaja. Untuk membetulkan kitaran haid, elok untuk para wanita sekalian mengambil Evening Primerose Oil (EPO). Namun, jika saya telah mengenali supplemen Shaklee daripada dulu lagi, semestinya saya akan membeli GLA Complex.

Kebaikan GLA Complex

Gla (Gamma-Linolenic Acid) adalah dihasilkan daripada Evening Primerose Oil (EPO). Bagi GLA Complex daripada Shaklee, ia diekstrak daripada borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali ganda lebih berkesan berbanding EPO. GLA Complex Shaklee diekstrak daripada borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Utara Amerika. 

InsyaAllah, pengambilan GLA Complex secara konsisten akan membantu membetulkan kitaran haid seseorang wanita. Di samping itu, dengan adanya gabungan minyak sunflower, vitamin E, dan juga kandungan Omega-6 akan menyumbang kepada kulit dan rambut yang lebih cantik dan menawan. Antara kebaikan lain GLA Complex adalah:

  • Merawat ulser, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia hormon estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan Menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan membantu melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, dan membantu mencantikkan kulit.
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Menentang Kanser - GLA adalah bahan anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh dan menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki inflamasi kulit seperti eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, tinea, kurap. Juga membantu meringankan sakit dan bengkak yang terjadi daripada rheumatisma dan artritis.
  • Menghalang komplikasi diabetes dengan merendahkan gula darah, mengurangkan kebas dan kesakitan yang disebabkan oleh gula darah yang tinggi. Sesuai untuk penghidap diabetes semasa hamil dan semasa umur lanjut.
  • Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan - merendahkan kolesterol LDL, memberi tone kepada kulit dan otot secara berperingkat untuk mencapai bentuk tubuh yang menawan. Diambil semasa perut kosong untuk mengelak daripada keasidan hiper.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, membantu mengelakkan masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infection.
  • Hiperaktif dan Autisma - Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak autisma dan hiperaktif.
Banyak lagi yang saya nak tulis sebenarnya. Tapi cukuplah dulu saya ceritakan pasal kebaikan GLA Complex. Sesiapa yang berminat dan perlukan lebih maklumat, jangan malu-malu untuk hubungi saya :) --> http://TanyaKakYone.wasap.my @ 016-2364796


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Menara VSQ, Subang, USJ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Amcorp Mall, PJ SS14, Jaya Shopping Centre, Menara VSQ