Showing posts with label B Complex. Show all posts
Showing posts with label B Complex. Show all posts

Macam Mana Menghilangkan Sakit-sakit Tangan Dan Kaki Lepas Main Bowling

Jangan gelak bila tengok tajuk ni 🤣 Sebabnya orang-orang yang dah lama tak main bowling dan tiba-tiba main bowling aje yang faham. Haishhhh macam mana nak hilangkan sakit-sakit tangan dan kaki lepas main bowling.


Kak yone terkejut juga. Bagi kak yone, kalau sakit tangan sebab terkejut angkat bola bowling tu, normallah. Tapi kalau korang tiba-tiba praktis main bowling sebab ada game ke, kemungkinan kaki yang bersilang dengan tangan yang mencampak bola bowling pun akan sakit. Silap-silap tangan pun boleh tergeliat, sebab nak buat bola spin 😀

Yang kaki tu, jadi sakit sebab kita letakkan pressure atau tekanan ke atas kaki untuk mengimbangi berat badan apabila kita lempar bola bowling tu.

Rasanya kes yang sama boleh jadi jugak untuk sukan-sukan yang lain macam permainan bola tampar, bola baling dan sebagainya. Apa-apa pun, badan kita memang terkejut kalau dah lama tak bergerak 😂

Tips kat sini ialah, apa-apa game atau sukan, regang-regangkanlah dulu badan tu. Supaya otot kita tak terkejut. Haaa orang kata panaskan badan dulu.

Then barulah mulakan permainan bowling. 

Tapi memang tak dapat elak juga sakit-sakit tangan dan kaki ni kan. Macam kak yone, teman setia kak yone 3 jer.

1. Ostematrix iaitu tablet Kalsium yang memang kandungan untuk kesihatan tulang kita. Apa kena mengena dengan sakit tangan dan kaki? Kalsium membantu meregangkan otot-otot. In other words, otot yang rasa kejang keras ni, akan releks apabila kita makan Ostematrix.

2. Vitamin B Complex yang memang wajib ada di setiap rumah. Kadang tanpa sedar, kita mencederakan urat saraf dalaman. Macam tergeliat tu. B Complex ni membantu meredakan urat saraf yang sakit.

3. Vivix. Supplemen terpenting sebabnya otot-otot yang sakit sebenarnya mengalami tekanan akibat kejutan. Kan tiba-tiba pi angkat bola bowling. Kita nak elokkan balik otot terkejut tu dan juga boost balik tenaga kita. Peluh ketiak jugak tau main bowling. So Vivix membantu kita supaya lebih sihat bertenaga. Nak-nak kalau keesokan harinya ​kerja.

Yang wanita, mesti bukan aje nak fokus pada bowling tapi rumah tangga. Kena bertenaga dan bangun pagi dengan cergas. So supplemen-supplemen ni memang sesuai sangat.

Macam kak yone, sebelum tidur, makan supplemen-supplemen ni. Bangun pagi memang segar bertenaga tau.

So? Tunggu apa lagi? Hubungi kak yone melalui WhatsApp di 016-2364796. Dapatkan segera!

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

Testimoni Set Kecantikan Kulit Shaklee

Apa khabar sahabat-sahabat yang disayangi semua... Dalam FB saya ada kongsikan kebaikan Set Kecantikan Kulit Shaklee. Sekarang, saya ingin memperkenalkan Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee kepada anda yang disayangi semua. Set ini terdiri daripada:

Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee:
- Vitamin B Complex - RM53.75 (120 biji)
- Sustained Release Vita C - RM92.50 (180 biji)
- Vita E Complex - RM149.00 (120 biji)

Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee ini sangat menjimat dan menguntungkan kepada pembeli kerana mampu bertahan sehingga 4 bulan bagi pelaburan anda sebanyak RM295.25.

Jika anda nak kulit kelihatan cantik gebu, anda boleh tambah Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee bersama dengan ESP yang berharga RM 150.00. ESP boleh bertahan sehingga 2 bulan. Pelaburan anda bagi Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee bersama ESP  adalah RM445.25.

Untuk kulit yang berseri dan glowing pula, anda boleh gabungkan Set Kecantikan Asas Shaklee bersama dengan GLA Complex (60 biji, RM91.25). GLA Complex boleh bertahan sehingga 2 bulan juga. Pelaburan anda bagi Set Kecantikan Kulit Asas bersama GLA ialah RM386.50.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gabungkan kesemua supplemen Shaklee ini. Kulit anda bukan sahaja gebu-gebus malah InsyaAllah akan lebih berseri-seri. Namun, bersabarlah, tidak ada jalan singkat untuk mendapatkan hasilnya. Pemakanan yang konsisten diperlukan. Selepas pemakanan yang konsisten, sesiapa yang sudah lama tidak melihat anda pasti akan terpegun dengan perubahan yang anda alami :)

Kulit anda bukan sahaja bertambah cantik, malah kesihatan anda secara menyeluruh juga akan terpelihara.. InsyaAllah. Supplemen-supplemen ini bukan hanya fokus untuk mencantikkan kulit tetapi juga membaik pulih dan memelihara kesihatan dalaman anda. Oleh itu, sangat berbaloi-baloi pelaburan anda.








Alang-alang kita bercakap tentang kecantikan kulit, ingin saya perkenalkan Collagen Powder Shaklee yang hebat. Anda boleh merasai kesannya dengan pantas. Kulit anda akan lebih anjal dan tegang, garis-garis halus akan berkurangan serta membantu melambatkan proses penuaan. Harga Collagen Powder Shaklee adalah RM298.00 bagi 15 sachets. 



Ingin saya memperkenalkan revolusi terhebat Shaklee - VIVIX! Bagi yang malas nak telan ubat, malas nak minum bancuhan air, maka amalkan Vivix

Kehidupan anda akan menjadi sangat mudah kerana Vivix hanya perlu diambil sekali sehari dan hanya sesudu teh! Pelaburan yang diperlukan ialah RM475.00 bagi 150ml dan bertahan sehingga dua bulan. Nak cantik sihat menawan, semestinya ongkos yang berpadanan diperlukan... betul tak?



Mari kita lihat testimoni-testimoni pengguna terhadap semua Set Kecantikan Kulit Shaklee.









Rahsia kecantikan Ayu Raudhah




Macam mana? Banyak lagi pengguna-pengguna yang telah berjaya mencapai impian untuk mendapat kulit yang cantik. Anda pilih mana pilihan kalbu. Nak amalkan supplemen Set Asas, Set Asas bersama ESP atau GLA, Collagen Powder sahaja atau Vivix sahaja...

Anda inginkan maklumat lanjut dan konsultasi serta pembelian, anda boleh hubungi saya di 012-5538628

Sekarang adalah bulan promosi Vivix. Jika anda beli 2 botol Vivix, anda akan mendapat keahlian Shaklee secara percuma di samping mendapat cash rebate pada bulan hadapan. Ini peluang terhad yang tidak seharusnya dilepaskan. Vivix bukan sahaja baik untuk kecantikan, malah untuk kesihatan menyeluruh.

Anda boleh membeli Set Kecantikan Kulit Shaklee ini secara online dengan mengklik link di bawah. Produk ini akan dihantar terus ke pintu rumah anda.


Jika tidak, jangan malu-malu untuk menghubungi saya :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC, USJ, Subang Jaya



Kepentingan Kesihatan Part II

Pentingnya Mempunyai Kesihatan yang Baik - Part II

Sebelum ini, saya sharekan pasal GLA Complex kerana mengalami masalah haid yang berpanjangan semasa zaman universiti dulu. Sekarang kita masuk ke zaman sekarang.. :) Terus terang saya akui, apabila saya mula bekerja, saya memang seorang "workaholic". Tempat yang saya bekerja dulu pula selalu mengkehendaki saya untuk stayback sampai lewat malam dan ada masanya saya terpaksa stayback sampai ke pagi. Alhamdulillah, saya memang kuat pada waktu itu. Saya akui saya tidak mengambil sebarang supplemen (mungkin ada tetapi tidak konsisten).

Namun kini, apabila memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri, ibu, pekerja dan sebagainya, saya sangat-sangat memerlukan kekuatan dari segi mental dan fizikal. Dulu saya rasa kuat dah masa zaman remaja dulu. Tetapi apabila memasuki era dewasa ini, cabarannya memerlukan kekuatan yang luar biasa. Apabila bekerja dan pada masa yang sama mempunyai anak kecil, seseorang wanita itu memerlukan determination yang tinggi. Pada masa itu juga, kesihatan seseorang wanita itu hendaklah berada pada tahap yang optimum. Maklumlah menjadi superwoman. Bekerja dan menjaga keluarga. 



Awalnya ego saya masih tinggi. Saya fikir, buat apa lah mengambil supplemen itu dan ini. Saya yakin saya seorang yang sangat sihat dan kuat dan saya mampu menghadapi apa sahaja.. hehehehe... Selepas melahirkan anak, barulah saya tahu langit itu tinggi atau rendah. Saya rasa saya tak mampu nak bangun pagi untuk ke pejabat, saya tak dapat mengelak daripada merasa mengantuk di siang hari, badan terasa sangat penat sampai saya kadangkala tertidur di ofis. 

Oleh sebab itu, atas saranan seorang sahabat saya yang ketika itu telah menjadi distributor Shaklee, dia cadangkan saya mengambil B Complex Shaklee. B Complex memberi tenaga dan menghilangkan rasa mengantuk. Tapi saya bimbang pengambilan B Complex akan menyebabkan berat badan saya bertambah. Alhamdulillah apabila saya mula mengambilnya, berat badan saya maintain je.. heee.. yang penting, saya pastikan diri saya minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Sebaiknya minumlah 3 liter.

Pada malam hari pula, saya mengambil OsteMatrix supaya pada paginya saya dapat bangun dalam keadaan yang segar. Alhamdulillah, syukur, memang terasa perbezaannya. Saya tidak lagi merasa penat apabila bangun di pagi hari. Saya amalkan secara konsisten dan sememangnya saya dapat kekal bangun pagi dengan bertenaga :) 

Untuk pengetahuan sahabat sekalian, saya juga menghadiahkan OsteMatrix kepada mama saya. Katanya sejak mengambil OsteMatrix, mama yang selalu mengalami masalah membuang air besar, kini tidak lagi mengalami masalah tersebut. Malah badannya dapat merasa kebaikan mengambil OsteMatrix. 

Sekarang ni, saya memang amalkan B Complex untuk memberi tenaga. B Complex elok diambil pada waktu pagi supaya kita kekal bertenaga sepanjang hari. Tapi saya pula ambil disebelah petang, kerana paginya saya telah mengambil ESP (Energizing Soy Protein) yang memberi tenaga dan membuatkan saya rasa kenyang sampai ke tengahari. 

Kemudian pada pukul 3 atau 4 petang, barulah saya mengambil B Complex untuk menyediakan diri saya untuk melakukan kerja rumah dan masak memasak selepas habis waktu bekerja. Alhamdulillah, boleh saya katakan mood saya lebih baik di waktu malam, bertenaga walaupun saya melakukan banyak kerja di samping melayan seorang anak yang sedang aktif. 


Supplemen yang saya ambil untuk membekalkan tenaga :)

Pada yang ingin mencuba namun terasa kekangan daripada segi perbelanjaan, hubungi saya dan InsyaAllah saya boleh cadangkan supplemen mana yang sesuai mengikut bajet dan keadaan. Membeli vitamin Shaklee sangat menjimatkan. Kalau rasa nak jimat lebih lagi, jadilah ahli. Sangat mudah. Jangan segan-segan. 


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

Sihat dan Cantik dengan Set Kecantikan Shaklee

Set Kecantikan Shaklee

Setiap wanita ingin kelihatan cantik sepanjang masa. Bagi sesiapa yang menginginkan kulit yang cantik dan berseri, bolehlah mencuba Set Kecantikan Shaklee yang terdiri daripada:
1. B-Complex 

2. Sustained Release Vita-C Plus 

3. Vita-E Complex

Set Kecantikan Shaklee


Meh kak yone terangkan kebaikan setiap satu supplemen 😊
B-Complex - B stand for Beauty. Fungsi vitamin B-Complex ini adalah untuk menaikkan seri muka. Selain itu, B-Complex juga memberi pemakannya berasa tenang dan ceria. 


Sustained Release Vita-C Plus - Nama pendeknya vitamin C. Sangat bagus untuk mencantik dan menganjalkan kulit kerana berfungsi untuk mengikat kolagen. 

Vita-E Complex - Vitamin E, sememangnya berfungsi untuk mencantikkan kulit di samping dapat mengurangkan inflamasi, menyembuhkan luka dan bengkak-bengkak serta baik untuk sistem saraf. 

Dengan pemakanan supplemen ini secara konsisten dan jangan lupa, minum air kosong dengan banyak (sekurang-kurangnya 2 liter sehari), InsyaAllah, anda akan dapat merasai hasilnya. 

Mari kita lihat testimoni daripada salah seorang pengguna set kecantikan Shaklee ini 😊


Wajihah Rashid

Salam semua :)

Saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? 😊


Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :) Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more 😊


Gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012. Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing 😊 I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. 😊 







Cantikkan saudari Wajihah Rashid ni 😍 Jadi pada anda yang ingin keluar daripada masalah kulit ini, janganlah malu-malu untuk menghubungi kak yone. Kak yone sedia memberikan cadangan dan nasihat yang terbaik untuk anda.

Terima kasih.

Kak Yone
016-2364796



Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley




Reference:


http://healthierlife4uandme.blogspot.com/2012/07/set-kecantikan-shaklee-testimonial.html