Tak Payah Lagi Bermakeup Untuk Cover Jerawat Dan Parut Jerawat

Hari ni mesti ramai yang gi jalan-jalan sebab cuti. Kak yone pun sakan juga jalan 😁 Tadi masa gi solat kat surau satu shopping complex ni, kak yone mengusha sorang gegirl ni 🤣 Dia membelakangi kak yone. 

Gegirl tu tengah menempek bedak compact. Kak yone ni, orang penang cakap, 'perak' (jakun) sikit bila tengok orang makeup 😂 Sebabnya kak yone tak makeup. Nak bawa compact powder, blusher semua, memang idakla dalam handbag tu. 



Puasla kak yone tengok gegirl tu dap dap bedak compact di mukanya macam dalam video tutorial makeup tu. Plus letak blusher warna pink tu di dahi dan kawasan-kawasan tertentu.

Kak yone bila tengok tu, tak nampak tau muka dia. Tengok dari tepi belakang je. At last, bila dia berpaling sikit, barulah nampak sekilas pipinya. Tak nampak muka penuh pun. 

Ohhh rupanya muka gegirl tersebut dari sipi pandangan kak yone ada jerawat dan bekas-bekas parut jerawat. Maaf bukan kak yone nak mengutuk ke apa. Masa tu kak yone fikir, InsyaAllah kalau adik ni rajin amalkan supplemen Shaklee lepas ni, mesti tak payah lagi bermakeup untuk cover jerawat dan parut jerawat.

Best friend kak yone dulu, mukanya dulu memang berlubang-lubang disebabkan parut jerawat. Malah kak yone dulu pun, memang teruk berjerawat.

Tapi alhamdulillah kak yone perasan bila konsisten mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee memang jerawat kurang dah naik, kulit licin, tak mengerutu. Kalau dulu, pegang, mesti kasar je rasa. Sungguh kak yone cakap. Sampai kak yone fikir sampai ke sudahla pipi kak yone akan kasar 😥

Vitamin mana yang best sangat untuk kulit? Haaa ni senarainya:

1. Vivix - The best kebabom sebab memang berfungsi sebagai anti-aging supplement yang membantu memperbaiki sel-sel dalaman. Jadi bila amalkan Vivix, dalaman kita akan awet muda, dan akan terserlah kepada luaran kita.

2. ESP - Kak yone suka dan highly recommended sangat kepada orang-orang yang mengalami masalah jerawat dan parut jerawat. Kandungan protein yang berkualiti membantu memperbaiki kulit yang tekstur tidak sekata (berlubang-lubang). Jadi, InsyaAllah parut jerawat yang berlubang akan baik.

3. Kolagen - works wonder dengan ESP. Ibaratnya ESP batu bata, kolagen bertindak sebagai simen untuk plaster batu bata tersebut.

4. Vitamin C - Sangat-sangat membantu mengurangkan masalah jerawat. Amalkan dengan konsisten, InsyaAllah jerawat malu nak naik.

5. Vitamin E - Memelihara kulit daripada pancaran matahari yang kaya dengan sinaran uv. Jadi, nak kulit kelihatan lembap moist, amalkan vitamin E.

6. Vitamin B Complex - Bertindak dari dalam agar anda lebih tenang, happy. No more stress. Bila stress akan memberi kesan ke atas kecantikan. So vitamin B Complex memang sangat penting 😊

So apa tunggu lagi? Mulakan langkah pertama bebas daripada jerawat dengan menghubungi kak yone di 016-2364796 😁

Ikhlas membantu,

Kak yone mentor dan pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia!


Nak COD di PJ ke, Klang ke, Shah Alam ke atau mana-mana saja, hubungi je kak yone. Bisa diurus.

Kalau nak pi beli sendiri di Shaklee pun boleh. Pakai je ID Shaklee kak yone - 1112978

Previous
Next Post »
0 Komentar