Wednesday, 22 February 2017

Cincin dan skirt longgar bila amalkan Vivix

Happy betul kak yone rasa 😍 Straight to the point terus la... Kawan kak yone baru amalkan Vivix sebotol. Tapi dia komplen pada kak yone yang cincin dan skirt longgar sejak amalkan Vivix. Baru sebotol tau dia minum 😊


Kak yone rasa happy betul. Tapi selain daripada Vivix, kawan kak yone amalkan juga Omega Guard dan Lecithin. Cuma dia makan dos yang sangat rendah bagi Lecithin. Omega Guard, memang standard 3 biji setiap malam 😊

Bukanlah kak yone nak kata makan Vivix sebagai supplemen menguruskan badan tau. Setiap orang mendapat kesan yang berlainan apabila makan Vivix. 

Macam kak yone, dulu sebelum konsisten balik Vivix ni, selera makan memang tidak terkawal. Kalau makan tu, memang bertambah-tambah. Tapi kak yone perasan, perubahan mulai terasa perlahan-lahan bila dah konsisten dengan sesudu kecik Vivix.

Kalau dulu, makan buffet, mesti macam-macam makan. Tapi sekarang ni, boleh kata, berhenti sebelum kenyang. Macam burger dari Burger King atau McD. Kak yone memang suka. Tapi hairan sungguh, seketul tu pun rasa macam susah nak habiskan.

Memang tak sangka! Vivix ni sebenarnya berfungsi memperbaiki sel-sel dalaman. Memang secara perlahan-lahan, sangat-sangat membantu dalam mengawal selera makan dan keinginan nak makan makanan rapu tu, jadi berkurangan. Kita hanya makan apabila kena makan. Indirectly, kesan Vivix ialah membantu mengurangkan berat badan juga 😍

Jangan risau, pengambilan Vivix ini sangat menyihatkan. Jika anda mengambil Vivix atas sebab lain tapi dapat kurus, tak apa sebab badan kita sedang mengalami proses pembaikian sel untuk membantu kita mendapat kesihatan yang lebih baik 😉

Tengok aje testimoni di bawah ni. Asalnya puan ni, makan Vivix untuk sakit lutut. Tapi kesan lain yang didapati selain sakit lutut yang semakin baik ialah badan terasa ringan.



Best kan kesan Vivix. Vivix ni bukan calang-calang supplemen, Tapi nak hasilkan Vivix ni aje, banyak kajian klinikal dijalankan sampai Shaklee yakin, Vivix sangat bagus, baru dipasarkan dengan harga RM475.00. Harga RM475.00 tapi manfaatnya melebihi harga yang dibayar 😊

Kalau rasa nak cuba dan berjimat lagi, kak yone cadangkan teruslah berdaftar sebagai ahli. Dapat nikmati Vivix dengan harga yang lebih menjimatkan dan dapat pulak cash back. Terms and conditions applied. Apa pun, jangan malu dan segan, mai Whatsapp kak yone di 012-5538628

Semua customer kak yone, layak mendapat konsultasi daripada kak yone secara percuma dengan setiap pembelian vitamin Shaklee daripada kak yone 💖

Nak order online pun boleh. Macam online shopping di mana penghantaran terus ke rumah 😉 Klik aje butang order di bawah.

Kalau nak dapatkan personally daripada kak yone pun boleh. Sesiapa di kawasan ini, boleh COD terus daripada kak yone.
- Shah Alam
- Subang, USJ, Batu 3
- Klang (Hotel Premier, AEON Bukit Tinggi, Taman Sri Andalas)
- Petaling Jaya (Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS)
- Mid Valley

Apa lagi? Jom Whatsapp kak yone sekarang di 012-5538628 untuk mendapatkannya.

Untuk perkongsian dan maklumat vitamin Shaklee, like FB kak yone - Hearty . Love . Healthy

Kot nak walk in direct di Shaklee, boleh pakai ID kak yone: 1112978 (Nurdiana)

Tuesday, 21 February 2017

Badan kena maintenance supaya sihat luar dalam

Beauty is pain? Kalau kaki sakit tapi paksa pakai stiletto dan berjalan berjam-jam, memanglah painful 😆 



Tapi beauty bukanlah painful, beauty is patience. Nak cantik kena sabar. Bukan hasil sehari dua terus jadi cantik.

Badan kita sentiasa memerlukan maintenance untuk kelihatan lebih baik. Kalau tak percaya, kak yone cadangkan cuba korang enroll pakej spa yang 12 sesi terus tu. Pergilah buat treatment dua minggu sekali. Cer tengok hasilnya. Pasti kulit mulus, jerawat tak keluar sangat dan parut-parut pun berkurangan.

Then, lepas dah habis 12 sesi tu, STOP. Jangan dah buat facial, cuba tengok kesan dua tiga bulan. Adakah kulit akan kelihatan sama macam masa berfacial dulu? Jawapannya mesti kulit mula berminyak, jerawat dah tak malu nak keluar. Haaaa tu tandanya badan kita memang sentiasa memerlukan maintenance, luaran dan dalaman.

Mahallah macam tu kan?

Soalan cepu mas tu ☝. Sebenarnya, maintenance diri adalah keperluan. Untuk kelihatan sihat dalaman dan luaran, memang kena ada peruntukan $$$. Kalau berharap kelihatan awet muda di usia 50 tahun, pastikan awal-awal lagi dah mula melabur untuk kesihatan.

Sebab tu, kak yone suka mengajak pembaca-pembaca untuk makan vitamin. Tapi, faktor yang paling penting apabila memilih vitamin ialah, pastikan vitamin yang diambil adalah vitamin semulajadi dan selamat macam vitamin Shaklee 😊

Dengan keadaan persekitaran sekarang yang tercemar, mudah sangat untuk radikal-radikal bebas masuk ke dalam badan kita dan merosakkan sel-sel dalaman. Pengambilan vitamin-vitamin yang tinggi antioksidan sangat penting untuk menghapuskan free radicals.

Sumber antioksidan yang tinggi membantu mempertahan dan melindungi sistem dalaman daripada serangan-serangan radikal bebas serta menghalang badan kita daripada mendapat penyakit-penyakit yang tidak diingini macam kanser, masalah sakit jantung, strok, diabetes dan sebagainya.

Dengan pengambilan antioksidan yang tinggi, kita sedang melindungi tubuh badan daripada:

💧 Masalah jantung

💧 Masalah mata / penglihatan

💧 Masalah ingatan

💧 Masalah gangguan mood

💧 Masalah sistem pertahanan badan / immune system

Haaaa kiranya apabila kita konsisten makan dan mengambil supplemen antioksidan, kita sedang berusaha mempertahankan kesihatan kita secara menyeluruh.

Vitamin-vitamin Shaklee yang sangat tinggi antioksidan dan sangat baik untuk melindungi badan kita daripada kerosakan-kerosakan sel ialah:

- Vitamin E
- Vitamin C
- Carotomax (Vitamin A)
- Vivix




Apabila badan sihat, akan terpancar keseriannya kepada kulit kita. InsyaAllah sihat dan kita nampak cantik dan anggun, flawless aja 😊 Tengokla testi akak ni. Umur dah 54 tahun tapi macam anak dara 😉 Hasil daripada konsisten mengamalkan supplemen-supplemen Shaklee



Nak dapatkan supplemen yang tinggi antioksidan ini, whatsapp kak yone untuk mendapatkannya di 012-5538628. Apabila beli daripada kak yone, semua pelanggan-pelanggan kak yone akan mendapat konsultasi ekslusif tau tentang cara-cara mengambil vitamin Shaklee. InsyaAllah kita nak dapatkan kesan terbaik apabila makan vitamin 😊

Nak order secara online pun boleh. Klik aje butang order di bawah. Penghantaran memang ditanggung beres sampai ke depan pintu 😉



Bagi yang nak COD, boleh dapatkan daripada kak yone di sekitar:

Shah Alam
Petaling Jaya sekitar VSQ Tower, Amcorp Mall, Menara PKNS
Klang di sekitar Hotel Premier, AEON Bukit Tinggi, KWSP, Taman Sri Andalas
Sekitar USJ, Subang Jaya
Mid Valley

Monday, 20 February 2017

Kenapa wanita bad mood bila period

Hahaha. Ramai kot tercari-cari punca kenapa wanita macam bad mood sampai macam nak meroyan bila period. Kak yone sebagai seorang wanita sendiri tak memahaminya. Tapi jom kita selidik perlahan-lahan.

Meroyan selalunya diklasifikasikan sebagai jiwa yang terganggu selepas melahirkan anak. Tapi ada wanita, yang tak beranak pun meroyan. Jiwa kacau tak tentu hala.

Mood perempuan ni macam roller coaster. Kejap baik. Kejap nanti mengamuk. Encik abang, sila bertabahkan hati. Jangan sentap sebab perempuan memang Allah ciptakan sebaik-baik kejadian. Mood roller coaster tu, dah jadi sebahagian daripada kehidupan kami.



Kalau tak meroyan lepas bersalin, mesti ada je yang nak meroyan dekat-dekat nak period atau masa period. Tapi, ketahuilah sebenarnya ada banyak faktor yang menyebabkan kaum wanita mengalami jiwa kacau atau bad mood especially masa nak datang bulan.

Punca-punca wanita mudah marah, melenting dan bad mood

😡 Perubahan hormon. Hormon wanita ni, kalau tak stabil, memang mudah sangat memberi kesan kepada mood. Kalau nak datang period, selalunya memang akan terjadi perubahan mood macam roller coaster. Jadi emosi perempuan mudah sangat terganggu. Sikit je perbuatan atau kata-kata akan menyebabkan wanita mudah sentap.

Sebab tu kalau lepas bersalin, wanita mengalami perubahan hormon yang drastik. Jadi kalau hati dan perasaan wanita lepas bersalin tak terjaga, kesannya dahsyat. Tu yang jadi meroyan. Sentapnya memang kuat. Kaum lelaki, tolong bersabar dan layan isteri anda dengan penuh kasih sayang.

😡 Kurang belaian dan kasih sayang. Kes ini selalunya terjadi pada wanita yang bergelar isteri. This is a serious matter. Sebab ada masa-masanya apabila suami tidak memberi perhatian, ditambah lagi dengan ketidakseimbangan hormon nak period, wanita boleh melempiaskan kemarahan bukan sahaja kepada suami, malah anak-anak turut menjadi mangsa. 

Jadi, kaum suami, tolong beri perhatian serta belaian kepada isteri ya. Kasihan kepada anak-anak yang tidak berdosa. Sesungguhnya sentuhan yang sedikit pun daripada suami, dapat menenangkan jiwa si isteri. Percayalah. Apa susahnya nak berikan sedikit pelukan atau pegang tangan si isteri. Trust me, she definitely will appreciate it.

😡 Janji tidak ditepati. Ni satu lagi AWAS yang harus diingatkan kepada kaum suami. Kalau dah berjanji, tolong tepati. Perempuan ni makhluk sensitif. Kalau terlupa tarikh hari lahir pun boleh jadi isu. Inikan pula kalau dah berjanji, tapi tak ditepati. Memang nahaslah. 

Mungkin perempuan tak tunjuk sangat. Tapi makan dalam. Nanti disimpan dalam hati lama-lama, suatu masa apabila dah meletup, guys, you will regret! 😎

😡 Too much time spent on career and friends. Kalau dah namanya bekerja, memang tak boleh elak. Tapi boleh kot kalau cuba cari masa untuk spend lebih masa dengan isteri. Nak melepak dengan kawan-kawan pun, bukanlah tak boleh. Tapi biar seimbang. Penat rasanya menjaga rumah tangga bersendirian tanpa suami. Tolonglah hargai isteri. 

😡 Keadaan kesihatan isteri terganggu. Perempuan memang makhluk yang tak dapat diduga. Kadang apabila tak sihat, dia tak cakap pun pada suami. Kadang tu nak harap suami faham-faham sendiri melalui keyword yang diberi. Jadi, orang lelaki, please read between the lines. Prihatin dengan keadaan isteri. Berkomunikasilah dengan isteri anda kalau anda tak faham apa sebenarnya yang melanda. Mana tau, sebenarnya dia tengah senggugut.

Apa yang penting, sentiasa berkomunikasi dengan isteri. Jangan biarkan syak wasangka mempengaruhi emosi wanita. Biar mereka faham keadaan diri. Walaupun kebanyakan suami adalah yang jenis senyap. 

Kalau tak tahan sangat dengan leteran dan bebelan isteri, belikan mereka supplemen yang membantu menenangkan emosi dan tubuh mereka, iaitu:

💗 Vitamin B Complex Shaklee yang memang terbukti mempertingkatkan tenaga serta membantu untuk merasa lebih tenang dan menghilangkan amarah.

💗 Tablet kalsium Ostematrix. Wanita dan kalsium berpisah tiada. Kalsium sangat penting untuk kekuatan tulang, terutamanya kepada wanita yang telah melalui proses melahir dan menyusukan anak. Habis kalsium diberikan kepada bayi. 

Haaaa taknak si isteri 'keguguran' gigi. Pastikan beri Ostematrix. Kandungan kalsium bersama vitamin D membantu penyerapan optima kalsium ke dalam tulang. Magnesium membantu melegakan kekejangan otot setelah seharian bekerja. Isteri pun akan mendapat tidur yang lebih lena.

💗 Vivix! Confirm isteri akan menyukainya. Siapa yang taknak makan supplemen anti-aging kan????? Supplemen yang mengandungi Resveratrol untuk pemulihan sel-sel dalaman ke 25 tahun lebih muda! 😲 InsyaAllah si isteri akan kelihatan lebih berseri-seri, sihat dan bertenaga. Awet muda gitu. Takkan suami tak nak tengok isteri cantik berseri-seri 😊

💗 Collagen Shaklee. Apabila umur semakin meningkat, keanjalan kulit semakin menghilang sebab tubuh kita akan mula kehilangan kolagen. Isteri yang selalu merungut sakit lutut dan sakit sendi, mungkin sedang mengalami kekusutan kolagen. 

Kehadiran kolagen sangat penting untuk kesihatan sendi dan juga keanjalan kulit. Jadi dapatkan mereka kolagen yang berkualiti iaitu kolagen Shaklee yang teksturnya sangat halus untuk penyerapan terbaik 😊 Isteri yang sihat adalah isteri yang bahagia. Bukan sihat = gemuk tau. Tapi sihat tubuh badan luaran dan dalaman.

💗 Ada juga isteri yang terlalu melayan emosi bad mood, terasa lemau je apabila nak buat kerja-kerja rumah. Akhirnya umah bersepah-sepah dan tidak teratur. 

Kuncinya, bagi minum teh cinch yang sangat authentic. Aromanya yang wangi serta rasanya yang sedap, perghhh pasti lepas minum, isteri terus bersemangat nak kemas rumah. 

Cinch tea bukan sebarangan teh. Tapi teh yang tinggi antioksidan serta membantu mempertingkatkan tenaga. Ehhh tapi bukan bermaksud bagi isteri Cinch Tea nak suruh isteri jadi tukang ekkk. Ni cuma nak isteri sihat dan bersemangat serta bertenaga. Suami jangan lupa tolong buat kerja-kerja rumah bersama.

Amalkan semua ini, insyaAllah, mood wanita akan lebih terjaga. Say NO to bad mood and meroyan! Tak percaya? Nape pulak boleh improve mood? Sebabnya, apabila mengamalkan supplemen semulajadi Shaklee, sel-sel dalaman sebenarnya sedang diberi makan dengan zat-zat yang diperlukan. 

Apabila dalaman sihat. InsyaAllah, sihat itu akan terpancar di luaran juga. Kesannya badan akan lebih bertenaga, malah semangat pun up aje. Bila sihat cergas, otak pun fikir yang positif aje.



Tak percaya, haruslah dapatkan vitamin-vitamin ini. Whatsapp kak yone di 012-5538628.

Jom sihat ceria sama-sama,
Kak yone yang makan Shaklee dan nak share kepada anda kebaikan vitamin-vitamin Shaklee 😊
012-5538628.
Shaklee ID: 1112978
Like FB page: Hearty . Love . Healthy

COD: Shah Alam, USJ, Subang, Petaling Jaya (Amcorp Mall, Menara PKNS, VSQ Tower dan kawasan-kawasan berdekatan), Klang (Hotel Premier, KWSP, AEON Bukit Tinggi, Taman Sri Andalas), Mid Valley

#Pengedar Shaklee Shah Alam
#Pengedar Shaklee PJ
#Pengedar Shaklee USJ

Wednesday, 15 February 2017

Senaman Plank - Cara mudah mengempiskan perut

Kak yone tertarik sangat dengan senaman plank yang sangat simple. Bagi kak yone, kalau konsisten, senaman plank adalah cara mudah nak mengempiskan perut 😁

Almaklumlah kan, orang perempuan ni sibuk je memanjang. Nak pergi gym, entah bila. So kak yone rasa, senaman plank memang cara terbaik nak membantu mengempiskan perut.

Cara nak buat plank mudah aje. Cer tengok gambarajah kat bawah:


Kredit to Google


First time buat, memang akan terketar-ketar tangan kita menahan. Tapi as first timer, janganlah terus tahan seminit. Bagini caranya nak buat plank dan pastikan kita dapat kesan optima hasil daripada senaman tersebut.

1. Bagi yang belum biasa, boleh try tengok mana yang sesuai, sama ada buat basic plank atau elbow plank. Mungkin basic plank senang. Cer try 😀 Tapi pastikan dari kepala sampai ke kaki selari lurus ye. Punggung tu tak perlu terjongket sangat. Kedua-dua kaki biar rapat. Kalau tak tahan, boleh bukakan dulu kaki. Tapi yang terbaik, biar rapat.

2. Lepas dah rasa mana yang sesuai, tak payah lah terus menahan sampai seminit. Terketar-ketar kang tangan tu. Just tahan dulu macam satu tarikan nafas. Maknanya, sebelum menaikkan tangan, tarik nafas, dan angkat badan.

3. Selepas 10 saat, turun dan rehat. Ok, kak yone nak pesan, masa naikkan badan tu, nak pastikan plank berkesan, biar perut dalam keadaan kempis. Maknanya tahan perut supaya masuk ke dalam (keadaan kita nak bagi perut kempis kalau pakai seluar tu).

4. Apabila dah boleh tahan 10 saat, boleh tambah lagi 10 saat, menjadikannya 20 saat pula 😊Lepaskan nafas dan tarik nafas. Biar bertenang jangan kelam kabut. Begitulah seterusnya, sampailah boleh tahan dalam dua minit.

5. Apabila dah terer buat plank basic atau elbow, bolehlah buat one leg raised plank atau one side plank. Banyak lagi cara plank-plank yang advance 😆

Kebaikan-kebaikan senaman plank

1. Membina otot perut. Orang yang nak six packs sila buat plank dengan konsisten ya. Of coursela perut akan kelihatan kempis dan pinggang langsing. Kaum wanita pasti suka 😊

2. Senaman plank bantu mengurangkan sakit belakang. Haaa apabila otot badan dah kuat, otot sekitarnya pun akan mendapat manfaat. Jadi kuranglah sakit-sakit badan.

3. Badan lebih stabil, seimbang dan fleksibel, terutamanya di kawasan perut, paha dan kaki. Nak angkat barang-barang berat pun kita akan lebih stabil dan tahan.

4. Of course senaman membantu membakar kalori, even masa kita duduk berehat pun, kesan plank ni masih bertindak ke atas tubuh kita. Wowwww best kannnnn.

5. Bila kita bersenam, automatically kita akan rasa keyakinan diri meningkat. Mat Salleh cakap, more confident, sebab senaman membantu merembeskan hormon gembira 😊 serta membantu mengurangkan tekanan atau stress.
Haaaa mudahkan nak buat plank ni. Apa pun, kena konsisten. InsyaAllah dapat hasil perut kempis dan badan sihat yang diingini. 

Kalau masih lagi terasa sakit-sakit badan apabila buat senaman plank, boleh dapatkan tablet kalsium Ostematrix daripada kak yone. Tablet kalsium ini lengkap dengan nutrisi yang sangat diperlukan oleh tulang kita 😊 

Kak yone cakap gitu-gitu aje, mungkin tak jelas. Gini, Ostematrix bukan sahaja ada zat kalsium, tapi Ostematrix juga ada Vitamin D untuk memastikan kalsium diserap sepenuhnya ke dalam tulang. Selain itu, kandungan Magnesium dalam Ostematrix membantu otot-otot lebih releks. Takdelah kejang otot bila buat plank 😊

Nak hasil yang lebih baik, Kak yone sarankan ambil juga Cinch Shake. Macam orang-orang yang gi gym amalkan protein tu. Bukanlah nak suruh bagi tumbuh otot berketul-ketul 😂 Haha cuma nak cantikkan perut tu, mengelakkan perut jadi mengeleber.

Sedap tau Cinch Shake. Cinch Shake ada 3 perisi iaitu Vanilla, Cafe Latte dan Chocolate. Selain kandungan protein, terdapat juga Leucine yang membantu badan kita membuang lemak-lemak dan mengekalkan otot. Memang smartlah body nanti 😉

Nak bertambah berkesan, Cinch Tea yang wangi dan tinggi antioksidan jangan dilupakan. Kak yone tahu, sampai satu masa, mesti akan terasa lemau asyik exercise, tapi kesan tak nampak-nampak. Aishhhh kesemua vitamin yang kak yone sarankan ni kena ambil. InsyaAllah menjadi. Badan pun segar bugar tau. Cinch Tea tu, fuhhh mata mesti terasa segar punya. Badan pun rasa bertenaga dan bersemangat. Harus cuba!


So apa tunggu lagi? Mai dapatkan vitamin-vitamin ni daripada Kak Yone. Kak yone makan dan kak yone share untuk korang rasai kebaikan yang sama. Produk Shaklee jangan diragui kesannya, berbagai-bagai ujian dilaksanakan terlebih dahulu, baru dipasarkan. Siap ada Landmark Study. 

So, whatsapp kak yone sekarang di 012-5538628. Semua customer kak yone akan mendapat konsultasi ekslusif semasa dalam proses mengamalkan supplemen Shaklee 😊

Nak order online pun boleh. Klik aje butang order di bawah.

Bagi yang suka COD, yang berdekatan kawasan-kawasan ini, boleh kak yone passkan by hand 😊
- Shah Alam
- Subang Jaya, USJ
- Petaling Jaya (Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS dan kawasan-kawasan sekitar)
- Klang (Hotel Premier, KWSP, Taman Sri Andalas, AEON Bukit Tinggi)
- Mid Valley Megamall

So, dapatkan daripada kak yone, pengedar Shaklee Shah Alam, USJ, PJ, Klang dan kawasan-kawasan sekitarnya 😊

Tuesday, 14 February 2017

Elakkan tekanan darah tinggi, jaga dari awal

Semalam kak yone check keje sekolah si abang. Tengok ada buku Sains yang panjang tu. Sampai terkeluar kulit plastik tu anak bujang ku menulis 😂 Dalam tu baru belajar bab Living Things and Non Living Things. Ada si abang tulis Science Room Rules.

Mula-mula kak yone nak pass aje bila tengok rules yang ditulis. Tapi kak yone rasa macam kena perbaiki tulisan (sabarlah anakku, bila kau besar, kau akan faham ibumu ini). Yelaaa dia tulis cenggini tau....

ScienceRoomRules
Lineupbeforeenteringtheroom.

Haaaaa no space at all!

Jadi kak yone rasa, kena diperbaiki sebab kalau dibiarkan, nanti jadi kebiasaan dia menulis cenggitu. Habislah kak yone padamkan semua yang ditulis dan suruh dia tulis balik. Memang bersabar anakku melayan karenah ibunya 😂

Kak yone ni memang garang apabila mengajar..... (ke garang sepanjang masa? 🙀) Suara kak yone satu umah sampai ke umah jiran kot dengar kalau mengajar. Isshhhhh susah nak control. Dulu masa mengajar tuition pun begitu.



Bila marah, boleh rasa tau darah kita mengepam bertubi-tubi. Macam darah naik ke kepala. Kak yone risau. Takut kalau dibiarkan boleh terkena tekanan darah tinggi (penyakit zaman moden), Nauzubillah Hi Minzalik 😭 Kena pulak check tekanan darah selalu.


Tapi dalam menjadi seorang ibu, itulah yang kena ditempuh setiap hari. Melayan karenah anak-anak. Takde istilah letih dalam kehidupan ibu bapa ni. Yang ada, life goes on.

Jadi, kak yone dan suami memang kena jaga diri baik-baik, terutamanya kesihatan kami. Kesihatan ini mahal harganya apabila dah sakit. Perkara utama yang kena jaga ialah, hidup ni biarlah redha dan tenang selalu. Jangan stress-stress. Kalau hati asyik sakit, tak ke kesannya kena ke atas kesihatan kita?

Semuanya bermula dengan kenaikan tekanan darah. Sebab selalu marah, stress dan tertekan. Daripada tekanan darah yang tinggi, terdapat risiko yang tinggi untuk mendapat penyakit-penyakit lain seperti:
- Sakit jantung
- Strok
- Aneurysm (sakit kepala yang menyebabkan urat dalam otak pecah)
- migrain

Semuanya saling berkait. Jadi tekanan darah ni memang kena dijaga. Pastinya apabila dah sakit, kita akan merindui nikmat kesihatan dan kehidupan yang sihat.

Jadi kak yone sekeluarga amalkan supplemen sebagai support untuk kehidupan yang lebih sihat. Sel-sel dalam badan ni dah menangis-nangis nakkan makanan yang lebih berkhasiat. Yelaaa nak harapkan menu harian, banyak sangat zat yang kurang. 

Supplemen yang sangat membantu dan paling mudah untuk diamalkan ialah Vivix! Sebabnya, kandungan Resveratrol dalam Vivix sangat-sangat membantu dalam pemulihan sel. Sel-sel yang lemah akan diperbaiki. Sel-sel yang dah tua dan semakin rosak juga akan diperbaiki dan sel-sel akan lebih bertenaga.

Salur darah juga akan lebih bersih. Bebas daripada plak yang menyumbat salur darah. Jadi pengaliran darah akan lebih lancar. Kolesterol dalam darah juga akan terkawal.

Apabila dalaman sihat, maka akan terpancar pada luaran kita. Of course, emosi kita akan lebih stabil, kita akan lebih bersabar dan lebih positif dalam kehidupan. 

Kak yone recommendkan sangat Vivix sebab ramai dah merasai kebaikannya. Jom tengok testimoni-testimoni berikut:




Banyak sangatlah kebaikan Vivix. Orang-orang yang dah merasainya memang akan stick kepada Vivix 😊 Hanya dengan sesudu kecil setiap hari akan membantu mengubah kehidupan.

Jom! Hubungi kak yone di 012-5538628.

Like page kak yone for more info - Hearty . Love . Healthy

Setiap pembelian Vivix akan melayakkan anda mendapat penghantaran percuma ke seluruh Malaysia. Kalau beli dua botol Vivix, akan dapat pula keahlian percuma dan cash bonus lagi.

Nak COD pun boleh. Yang berdekatan kawasan-kawasan ini mai hubungi kak yone:

- Shah Alam
- Petaling Jaya (VSQ Tower, Menara PKNS, Amcorp Mall, Jaya SS14, Jaya One dan kawasan-kawasan sekitar)
- Subang, USJ
- Klang (Bukit Tinggi, Hotel Premier, KWSP, AEON Bukit Tinggi, Taman Sri Andalas)
- Mid Valley.

Nak beli sendiri secara online pun boleh. Penghantaran semua dah diuruskan. Klik aje butang order di bawah 😊


Sakit pinggang, lutut dan sembelit hilang, hati riang stress pun tiada lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kak yone nak share cerita gumbira 😍 Kisah seorang customer upline kak yone yang sangat happy selepas mengambil Ostematrix iaitu vitamin promo bulan ni. Dah tiga tahun customer ini setia dengan Ostematrix.

Asalnya, Puan A ini, bermula dengan Ostematrix apabila mengalami masalah sakit pinggang dan sakit lutut. Mula-mula tu, apabila dicadangkan Ostematrix ni, Puan A agak reluctant juga, sebab katanya dah minum susu. Kenapa nak tambah lagi dengan tablet kalsium pulak?

Puan A ni badan dia berisi tapi orangnya sangat cergas tau. Ostematrix lebih baik daripada susu, sebab apabila minum susu, kita juga akan ambil sekali lemak bersama susu tersebut. 

Berbeza pula apabila ambil Ostematrix. Ostematrix sendiri dah kaya dengan zat dan mineral yang memang sangat-sangat diperlukan oleh tulang kita. Nak pastikan kalsium betul-betul diserap ke dalam tulang, kena ada vitamin D. Plus ada banyak lagi minerals seperti zink, mangan, copper, boron yang sangat-sangat sesuai dengan keperluan tulang kita.


Selepas seminggu consume Ostematrix, Puan A beritahu, makan Ostematrix ni sangat-sangat membantu dalam mengurangkan sakit pinggang dan sakit kaki. Tapi Puan A cakap, lawas sangat masa nak membuang. Padahal sebelum ni, Puan A juga mengalami sembelit 😂



Haaaa? Best tak Ostematrix ni. Dalam berikhtiar nak mengurangkan masalah sakit pinggang dan sakit lutut, masalah sembelit terus hilang. Terus dapat 3 in 1 😊 Jadi Puan A sangat happy. Apabila sakit-sakit badan hilang, Puan A rasa lebih ceria, stress pun tiada lagi.

Malah tekanan darah tinggi Puan A juga semakin terkawal walaupun masih kena ambil ubat 😊

Tablet kalsium Ostematrix ni membantu mengendurkan otot-otot yang tegang. Macam kaum wanita yang mengalami period pain atau senggugut. Sakitnya disebabkan oleh otot uterus yang menegang seperti ditari-tarik. Jadi dengan mengambil Ostematrix, bantu untuk mengendurkan otot uterus dan kuranglah rasa sakit.



Sebab tu Ostematrix sangat bagus kalau badan terasa kejang dan stress. Sebab Ostematrix membantu mengurangkan kekejangan dan merelekskan otot. Badan akan lebih tenang. Bila badan dah tenang, nak tidur pun lebih lena 😊

Boleh dengar penerangan lanjut mengenai Ostematrix daripada video ini 😊



Penerangan sifu kak yone yang sangat bersemangat dan ceria

Nak dapatkan Ostematrix, Whatsapp je kak yone di 012-5538628. Best sangat Ostematrix ni. Kita sebagai orang perempuan, memang kena ambil Kalsium sebab banyak kalsium dah hilang daripada badan kita.

Jom like page kak yone

Hearty . Love . Healthy

Setiap pembelian akan dihantar dengan pos laju atau GDex. 

Nak COD Ostematrix dan apa-apa lagi vitamin Shaklee ni, boleh aje di sekitar:
- Shah Alam
- PJ - VSQ Tower, Amcorp Mall, Menara PKNS dan kawasan-kawasan  sekitar
- Klang - Bukit Tinggi, Hotel Premier, KWSP, AEON Bukit Tinggi, Taman Sri Andalas
- Subang, USJ
- Mid Valley

Monday, 13 February 2017

Tips untuk badan cergas otak sihat bagi orang bekerja

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua 😆 Senyum biar selebar-lebar dan se-happy-happynya. InsyaAllah aura happy pun akan datang pada kita. Sesuai sangat dengan tajuk entry kak yone hari ni - tips untuk badan cergas otak sihat bagi orang bekerja 😄

Kak yone yakin, semua orang bekerja. Dari pagi sampai ke malam. Tak kira yang bekerja di luar rumah, mahu pun surihari encik suami. Walaupun dari rumah, rutin dah start dari awal-awal pagi kannnnnnn 😅

Semestinya kita nak buat kerja dengan penuh semangat dan dengan badan cergas dan lincah supaya pantas je kita dapat settlekan kerja kita. Betul tak? Haaa bonusnya, bila badan cergas, otak kita pun sihat sebab sibuk nak settlekan kerja aje kan 😍

Tanpa membuang masa, berikut adalah tips untuk badan cergas otak sihat bagi semua orang 😉

💓 Jaga makan - Awal-awal lagi kak yone dah sebut pasal makan 😆 Haha... Daripada makanan, akan membentuk darah daging kita. Makan biarlah seimbang dengan zat nutrisi seperti piramid makanan. Elakkan makan terlalu lewat kerana akan menjejaskan waktu tidur.

💓 Jaga waktu tidur - Tidur yang baik, adalah tidur awal. Paling lewat pukul 11. Tu pun macam dah lewat 😲 Tapi mesti ramai mak-mak yang akan cakap "Macam manalah nak tidur kul 11. Kerja umah tak siap-siap lagi". Tu sebenarnya standard bagi kaum wanita. Tapi kena juga usahakan. Sebab memang sunnah untuk tidur awal dan bangun di awal pagi.

Tahu tak, kalau kita kekurangan tidur, badan kita ni akan paksa juga kita untuk menggantikan tidur yang tak cukup. Nanti adalah kes tersengguk-sengguk masa bekerja atau pun terus black out terlelap masa tengah drive tunggu lampu traffic light hijau. Jadi, jaga kualiti tidur. Sangat-sangat penting.

💓 Terus mandi selepas bangun pagi. Apabila mandi, mandilah air sejuk. Bukan air water heater yang suam-suam kuku. Air sejuk akan membantu meningkat metabolisme serta boost energy atau meningkatkan tenaga di pagi hari. Terus segar mata tu 😊 (Senanglah kak yone cakap ekk, tapi takpe, kita ubah slow-slow)

💓 Berdisiplin - Part ni, kalau tak jaga, habis semua jadi haywire. Dengan disiplin akan terjadinya konsisten. Jadi, mesti kita nak rutin hidup kita lebih teratur kan? Kenalah kita sendiri membentuk jadual setiap hari. Kalau boleh, tulis siap-siap jadual untuk 7 hari seminggu supaya kita boleh follow je. Kalau terbabas pun, sekurang-kurangnya masih lagi ada track yang kita boleh ikut. So hadiahkan diri sebuah buku nota dan tulis jadual harian atau mat salleh cakap - to-do-list.

💓 Berdoa banyak-banyak agar dipermudahkan segala urusan. Dalam banyak-banyak tips, inilah tip yang paling penting. Dalam kehidupan beragama, kita minta Allah permudahkan segala urusan kita. Minta juga restu mak ayah kita supaya hidup kita lebih tenang. Bab ni memang subjektif sebab kita tak nampak. Tapi percayalah makbulnya doa orang-orang tua kita ke atas kita. 

Nak ceritanya kat sini, ada keajaiban dalam kehidupan ini yang tak dicapai dek akal. Pernah suatu masa dulu, dalam pukul 4-5 pagi, kat PLUS Highway, kami baru je keluar dari Kuala Kangsar nak balik KL. Suami kak yone sibuk tengah taip kt GPS kete alamat kami sebab nak tahu berapa KM lagi.

Dalam sibuk-sibuk taip tu, tak perasan jalan yang lurus tu membengkok. Macam selekoh. Dahlah kami di jalan kanan sekali. Bila dah sedar, memang dah dekat sangat dah dengan tembok pembahagi jalan. 

Alhamdulillah. Walaupun jalan tepi sangat dengan tembok tu, kami masih ok. Kak yone fikir, doa-doa daripada mak ayah yang mendoakan keselamatan kami menjadi asbab Allah melindungi kami. Wallahualam. Sesungguhnya segala ketentuan Allah dah tetapkan. Saja kongsi pengalaman peribadi kak yone sendiri.

Jadi, banyak-banyakkan berdoa. Terutama doa seorang ibu kepada anak-anak. Sebak rasanya sebab zaman kak yone membesar pun, ma abah kak yone tak pernah paksa kak yone belajar. Tapi kak yone sendiri berinisiatif belajar. Allah Maha Mengetahui.

Habis dah tips kak yone 😊 Kak yone akui, zaman ini sangat mencabar untuk maintainkan momentum agar badan sentiasa cergas dan otak sihat. Cabaran kehidupan sekarang ni sangat kuat. Kalau tak kuat semangat, boleh hanyut dengan 'lemau' setiap hari.

Alang-alang kita bernafas lagi, buatlah yang terbaik dalam kehidupan. Kak yone dulu dah lama sangat tercari-cari, macam manalah caranya nak maintain cergas sihat. Especially apabila nak bangun di awal pagi. 

At last, kak yone mula menjinak-jinakkan diri dengan pengambilan supplemen sebagai makanan tambahan. 

Disclaimer: Kak yone cerita pasal supplemen Shaklee sebab kak yone amalkan dan merasai kesannya. So it's a sharing for those who are looking to improve their health and their life.

Kak yone mula-mula sekali amalkan Ostematrix iaitu tablet kalsium supaya bangun pagi kak yone lebih segar. Betul tau, kesannya memang terasa. Even mama kak yone pun cakap Ostematrix ni membantu badan lebih segar dan lawas dalam membuang.


Kemudian setelah lama dah dalam bidang supplemen ni, supplemen lain yang bantu sangat-sangat boost energy ialah vitamin B Complex dan Cinch Tea.

Rasanya semua orang tahu yang vitamin B Complex memang membantu mempertingkatkan tenaga. Jangan risau, makan vitamin B Complex Shaklee TIDAK AKAN MENGGEMUKKAN. Mesti kena dengan cara dan minta kak yone guide cara pengambilan vitamin. 

Setelah sekian lama makan vitamin B Complex, kak yone perasan vitamin ini juga sangat-sangat membantu meredakan tekanan atau stress. InsyaAllah kalau tengah nak marah, makan vitamin B Complex. Nanti akan lebih cepat reda.

Cinch Tea ini bukan sebarang teh. Tapi teh yang sangat tinggi antioksidan dan membantu mempertingkatkan metabolisme. Kalau rasa mengantuk, minumlah teh Cinch ni. InsyaAllah cerah mata. Sebab tu, kalau nak drive jauh-jauh and perlukan tenaga, minum teh Cinch sebelum drive dan bawa sebagai bekalan 😊

Last but not least but the most important is Vivix. Vivix ni anti-aging supplement. Sangat tinggi dengan antioksidan dan membantu meremajakan sel-sel badan kita ke 25 tahun lebih muda.

Secara logiknya, apabila sel-sel badan kita dirawat dan dipulihkan, bermakna sel-sel badan kita lebih sihat dan bertenaga. Apabila dalaman kita sihat dan bertenaga, ia akan terpancar pada luaran kita 😊 yang sihat dan bertenaga juga.

InsyaAllah, konsisten dengan Vivix akan membantu kita lebih sihat, bertenaga, berseri-seri dan awet muda! 💪😍


Nak dapatkan supplemen-supplemen ini, hubungi 012-5538628. Kak yone akan advice cara-cara nak amalkan supplemen serta dan apa sahaja persoalan mengenai pengambilan supplemen Shaklee. Ekslusif kepada yang membeli daripada kak yone.

Kalau nak beli online pun boleh. Klik aje butang order ni, dan segala urusan pembelian diuruskan oleh sistem, sampailah ke peringkat penghantaran. Jangan risau selamat dan mudah.


Nak COD pun boleh. Yang berdekatan dengan kawasan-kawasan ini, Whatsapp je:
- Shah Alam
- Subang, Subang Jaya, USJ
- Petaling Jaya (Amcorp Mall, Menara PKNS, VSQ Tower dan kawasan-kawasan berdekatan)
- Mid Valley
- Klang (Bukit Tinggi, AEON Bukit Tinggi, Taman Sri Andalas)

Semoga bermanfaat.

Ikhlas sharing daripada kak yone,
012-5538628

Saturday, 11 February 2017

Meroyan - Rawat Sebelum Terlambat

Banyak juga kes yang saban tahun kita dengar ibu-ibu yang lepas bersalin membunuh diri, membunuh atau mencederakan bayi yang dilahirkan. Macam baru-baru ini bayi dua bulan mati dikelar 😢 Ni semua disebabkan si ibu tengah meroyan. Meroyan jangan dibiarkan. rawat sebelum terlambat!



Kak yone nak beritahu, wanita yang lepas bersalin berisiko TINGGI terkena gejala MEROYAN! Tolonglah wahai suami-suami dan ahli-ahli keluarga sekeliling wanita yang lepas bersalin. Bagi sepenuh perhatian dan kasih sayang kepada isteri yang baru melahirkan anak. 

Even yang dah beberapa bulan bersalin pun, kadang-kadang masih lagi boleh terkena gejala meroyan ni bila tiada sokongan suami dan orang-orang sekeliling. Memang penat menjaga bayi newborn ni, termasuk menahan kesakitan luka selepas bersalin dan cabaran menyusu badan.

Jangan sibuk kelek bayi yang baru dilahirkan tu aje tapi jagalah si isteri yang kesakitan fizikal dan jangan ditambah kesakitan mental mereka. Ter-emo pulak kak yone rasa bila bercakap bab meroyan ni, sebab memang tahu macam mana roller coster nye emosi lepas bersalin. Tambah-tambah ibu-ibu yang nak esklusif breastfeed. Memang mencabar.

Jadi, kak yone minta tolong pastikan isteri makan makanan berkhasiat dan bernutrisi supaya mereka lebih bertenaga dan ceria. Korang tahu kan, kalau korang lapar mesti cepat marah. Betul tak? Macam tu juga si ibu. Kadang sebab berpantang sendiri, makan minum tak terjaga. 

Kalau rasa si isteri tak lalu makan, sediakan vitamin untuk membantu memenuhi keperluan nutrisi si isteri. Bila badan dapat cukup zat, mudahlah nak baiki luka-luka dalaman macam vitamin C yang bantu pulihkan luka. 

Vitamin B Complex tu pulak bagus nak membantu mengurangkan stress dan mempertingkatkan tenaga. Ostematrix tu vitamin untuk memenuhi keperluan kalsium. Isteri dahlah kehilangan kalsium semasa hamil dan menyusukan. Kang hilang gigi pulak si isteri. Plus Ostematrix bagus untuk membantu mereleks otot-otot yang kekejangan. Sedap sikit badan si ibu.

Vitalea tu multivitamin. Dalam makanan kita tak dapat cover semua vitamin jadi Vitalea memang penting. Omega Guard pula bantu mengurangkan bengkak atau radang yang dialami. Kuranglah sakit si isteri plus bagus sangat untuk perkembangan otak baby. 


Fuhhh panjang kak yone cerita. Ni semua set berpantang Shaklee yang sangat bagus. 

Satu lagi, boleh juga amalkan Vivix iaitu supplemen premium Shaklee yang sangat tinggi antioksidannya. Kandungan Resveratrol dalam Vivix sangat-sangat membantu dalam memperbaiki sel-sel yang luka atau rosak disebabkan oleh proses mengandung dan melahirkan anak. Memang ramai yang minum Vivix merasakan luka bersalin cepat sembuh.




Pasti semua sayangkan isteri kan, meh dapatkan set ini daripada kak yone. Whatsapp je 012-5538628. Setiap vitamin yang dibeli daripada kak yone akan mendapat cadangan pengambilan vitamin serta konsultasi sepanjang melalui proses berpantang 😊

Nak best lagi, beli dua botol Vivix dapat keahlian Shaklee dengan percuma worth RM68.90 😊 Dapat cash back lagi dengan pembelian dua botol Vivix tau. Cepat-cepat hubungi kak yone.