Monday, 11 July 2016

Pencuci muka tertinggal, nak basuh muka dengan apa?

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Haaaa kebanyakannya mesti da sampai ke rumah dan start keje kan... Tapi ada juga yang dalam perjalanan pulang ke kota hari ini.. Semoga semua dilindungi dan diberkati selalu... :) 

Hari ni nak tanya... Apabila dah sampai rumah.... Ada barang yang tertinggal di kampung tak? (Hati tu tak payah nak cakapla). 



Hehehehe.. Saya ni, konon ingat dah simpanlah semua... Rupa-rupanya barang yang agak penting tertinggal jua... Dah siap kelih tengok dan fikir barang tu.. Kalau tertinggal susahla... Rupanya memang tertinggal sungguh. Hahaha pencuci muka NUTRIWHITE ku tertinggal, nak basuh muka dengan apa lepas ni..... Huarghhhh dah la baru je beli.... :'(

Takkan nak beli pencuci muka lain... Berita baiknya.. mama abah selalu datang rumah, jadi bolehla minta mama bawakan nanti.... Tapi tunggulah sebulan dua lagi... Hahahaha.... :p

Kepala pun terfikir-fikir... Sementara tunggu nak pakai Nutriwhite balik, pakai ajelah bahan-bahan semulajadi di rumah untuk mencuci muka... Apa yang ada di rumah? Mestilah NATURAL YOGURT dan ESP. Nampaknya setiap malam kita bermasker la.... Nak belajar buat masker ni, rujuk di SINI

Tadi gugel-gugel juga bahan-bahan di rumah yang boleh digunakan... Majoriti memang pakai natural yogurt aje sebagai bahan untuk menggantikan pencuci muka. Lebih senang dan murah.. Bolehla abiskan yogurt kat umah tu... dah expired dah.. nak buang sayang :D

Memang bestlah pakai Nutriwhite dan amalkan bermasker dengan natural yogurt dan ESP ni. Sebelum ni kan... kat kelopak mata kanan saya, ada macam bintil jerawat. Sebiji aje... Hari tu dah buang... Tapi baru-baru ni, tengok ada balik... Geramnya rasa...

Tapi, setelah bermasker natural yogurt dan ESP serta mencuci muka dengan Nutriwhite, tengok dah hilang dah bintil yang baru naik tu... Ajaib sangat rasanya sebab sebelum ni, memang tak boleh nak buang kecuali kutil semasa buat facial.... 

Jadi, siapa-siapa yang teringin nak muka bersih, amalkan selalu memakai natural yogurt dan ESP. Memang bagus. Nak best lagi, belilah pencuci muka Nutriwhite... Tiada bahan kimia dan memang selamat digunakan.

Nak dapatkan macam mana? Hubungi aje saya di 012-5538628 :)

Terima kasih baca celoteh saya petang-petang ni.

SID: 1112978 (boleh pakai ID saya kalau walk-in ke Shaklee)
Tel: 012-5538628

No comments:

Post a Comment