Sunday, 31 August 2014

Musim Demam, Batuk Dan Selsema Datang Lagi

Sekarang ni, syukur Alhamdulillah kerana hujan datang lagi... tapi jika tak hujan..panasnya membahang. Saya sendiri dari dalam rumah, dengan hanya pintu terbuka boleh terasa bahang panasnya menjengah masuk...



Apabila petang sikit, tiba-tiba hujan pun turun :) Alhamdulillah... kurang sikit panasnya. Tapi belakangan ini juga, ramai sudah budak-budak kena selsema, batuk dan demam... Mak budak juga mula terasa pedih-pedih tekak...badan suam-suam..


Untuk anak saya, saya berikan Chewable Vitamin C untuk meningkat sistem imunnya. Selain itu, saya tambahkan juga Omega Guard sebagai ikhtiar mengurangkan selsema dan batuknya. Saya juga mencuba petua minyak bawang putih untuk membantu mengurangkan hidung tersumbat anak saya yang boleh dibaca di sini.


Saya juga mengamalkan Omega Guard untuk ikhtiar meningkatkan sistem imun di kala musim deman, batuk dan selsema ini datang menyerang.

Memang Omega Guard dan Chewable Vitamin C ini boleh diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa. Tetapi kalau nak lebih efektif, orang dewasa boleh amalkan Sustained Release Vita-C yang mempunyai kandungan vitamin C yang lebih tinggi. 

Set Omega Guard dan Chewable Vitamin C ini berharga RM173.50. Sangat berbaloi untuk kesihatan anak anda dan juga anda :)

Anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut lagi mengenai supplemen-supplemen Shaklee, jangan malu-malu dan segan untuk menghubungi saya di 012-5538628

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ, Petaling Jaya dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek



Saturday, 30 August 2014

Mengurangkan Hidung Tersumbat atau Selsema Dengan Minyak Bawang Putih

Sebenarnya dah beberapa kali saya bertemu blog entry yang menulis tentang cara-cara meredakan selsema bayi. Caranya ialah dengan menggunakan bawang putih. 

Anak saya, Nur Muhammad kini berusia hampir 4 tahun setengah. Selalu mengalami masalah hidung tersumbat apabila bangun daripada tidur atau semasa hendak tidur... 

Samalah kesnya dengan saya. Perbezaannya ialah saya dah dewasa. Kalau tak boleh bernafas dengan hidung, saya akan bernafas dengan mulut... Kasihanlah pada budak-budak dan bayi yang tak reti bernafas dengan mulut dan mengalami kesukaran bernafas apabila selsema atau hidung tersumbat.




Apabila melihat keadaan Nur Muhammad yang selsemanya semakin teruk dan tidurnya dalam keadaan tidak selesa, maka malam itu, saya nekad untuk mencuba petua minyak bawang putih.

Penyediaan:

1. Ambil 3 - 4 ulas bawang putih.
2. Bakar di atas dapur dengan kulit-kulitnya sekali selama 2 -3 minit, sehingga anda boleh bau bawang putih itu naik (memang akan ada kesan terbakar pada bawang putih tersebut).
3. Selepas itu, letak di dalam mangkuk, campurkan dengan minyak Johnson atau minyak kelapa dara atau apa sahaja minyak yang bersesuaian dan lenyek-lenyekkan bawang putih tersebut.
4. Kemudian, sapukan campuran minyak tersebut ke dada, perut, belakang badan anak anda serta kedua-dua tapak kakinya.
5. Biarkan anak anda berehat. Anak saya terus tidur. Nafasnya tidak berbunyi lagi. Alhamdulillah.



Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah yang sama, bolehlah mencuba petua ini. Kesan yang saya lihat keesokan harinya ialah, hingusnya cair dan mula mengalir keluar dan dapat dibuang, berbanding sebelumnya, anak saya langsung tidak dapat bernafas kerana hidung yang tersumbat.

Bagi ibu-ibu yang menyusu, saya cadangkan ambillah Garlic Complex Shaklee. InsyaAllah daripada susu anda itu, bayi anda akan dapat merasai kebaikan Garlic Complex untuk mengurangkan masalah selsema yang dihadapi bayi anda.


Anda berminat untuk mengetahui lebih lagi? Jangan malu-malu untuk menghubungi saya di 012-5538628. InsyaAllah, saya akan membantu anda dengan panduan pemakanan supplemen yang betul untuk masalah yang dihadapi. Sesungguhnya kita berikhtiar, selebihnya pulangkan balik kepada Allah :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Friday, 29 August 2014

Menguruskan Badan Dengan Cinch Shake!

Apabila badan berisi atau gempal, keadaan ini mengundang kepada pelbagai masalah. Antaranya ialah sukar untuk mengandung, pergerakan yang agak perlahan, risiko untuk mendapat penyakit adalah lebih tinggi, dan banyak lagi.



Banyak juga supplemen Shaklee yang membantu untuk menguruskan badan. Terdapat dua jenis supplemen yang membantu menguruskan badan iaitu dalam bentuk biji atau pun dalam bentuk bancuhan untuk diminum. 

Sebelum ini, saya ada menulis tentang supplemen dalam bentuk biji yang boleh diambil untuk menguruskan badan iaitu Alfalfa Complex, Lecithin, Omega Guard, Herb-Lax dan sebagainya. Hari ini, mari kita bersembang pasal ahli keluarga Cinch.

Sebelum saya menyentuh tentang keberkesanan apa sahaja supplemen yang diambil untuk menguruskan badan, ingin saya tekankan bahawa aktiviti riadah dan bersenam yang konsisten TETAP diperlukan. Barulah efektif proses menguruskan badan anda :)

Back to our discussion, keluarga Cinch ni terdiri daripada:
- Cinch Shake Mix yang terdiri daripada 3 perisa iaitu Caffe Latte, Chocolate dan Vanilla.
- Cinch Energy Tea Mix



Kebanyakan proses menguruskan badan menyebabkan kita kehilangan lemak dan otot. Apabila kita kehilangan otot, maka hilanglah keupayaan untuk membakar lemak dan ini akan merendahkan kadar metabolisme kita.

OTOT = METABOLISME

Katakan pada suatu tahap, kita sudah mencapai berat badan yang diingini, badan kita sebenarnya masih mempunyai banyak lemak, kerana proses menguruskan badan sebelum itu, telah membuang otot dan lemak. 

Oleh itu, apabila telah hilang otot, kita akan mengalami kesukaran membakar kalori seperti sediakala. Kesannya, berat badan kita akan bertambah-tambah... kitaran ini, akan berulang jika anda ingin memulakan sekali lagi proses menguruskan badan. Kesan ini dinamakan kesan yoyo.

Dengan mengamalkan Cinch Shake yang mengandungi Leucine, kita akan melalui proses pembuangan lemak dan bukan otot. Oleh itu, metabolisme badan kita dapat bekerja untuk membakar kalori di dalam badan. Di samping itu, Cinch Energy Tea Mix pula akan membantu dalam meningkatkan lagi metabolisme serta memberi tenaga yang berpanjangan, InsyaAllah. Memang best :)



Anda berminat untuk mengetahui lebih lagi? Jangan malu-malu untuk menghubungi saya di 012-5538628. InsyaAllah, saya akan membantu anda dengan panduan pemakanan supplemen yang betul untuk masalah yang dihadapi. Sesungguhnya kita berikhtiar, selebihnya pulangkan balik kepada Allah :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Thursday, 28 August 2014

Gout - Sakitnya Sangat Menyeksakan

Melihat orang menderita gout.... seksanya terasa.. Sekali diserang.... habis semua kena pantang. Silap makan sikit, datang goutnya. Memang makan terpaksa berpantang...



Hari ini, saya nak kongsikan pengalaman seorang sahabat dalam membantu ayahnya melawan penyakit gout. Tapi untuk maklumat lanjut tentang gout, pembaca yang disayangi sekalian boleh merujuk di sini.

Jom kita layan cerita sahabat ini. Credit to: Siera Haiyi.

KISAH BENAR 
----------------------
[AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN..…]

Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun. Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon. Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba disana bersama kakak saya.

Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan. Katanya kakinya amat sakit. Nak bangun pun tak boleh. Ibu mula resah. Saya apatah lagi. Macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu.

“Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?”
“Adakah ayah lumpuh?”
Astagfirullah… susahnya hati saya masa itu. Terbantut nak bersukaria. Hari yang gembira bertukar menjadi duka. Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta. Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran. Ayah diberi Pill Killer.

Sehingga kini umur saya 30 tahun.
Ayah masih makan pill killer setiap kali gout menyerang. Dah jadi macam gula-gula. Goutnye kerap bertandang. Sekarang makin teruk. Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan. Bukan bengkak biasa. Siap bernanah besar-besar pula tu. Naik seram saya tengok. Dalam hati… bilakah semua ini akan berakhir.

Saya simpati ayah jalan terhenjut-henjut.

Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahiyat awal mahupun akhir.

Saya menangis belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan.

Hanya doa yang mampu saya panjatkan. Doa yang tanpa usaha. 
Ustaz masa sekolah cakap… Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA. Tetapi itu je yang saya mampu.

Sedih.

1 hari.. tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFALFA Shaklee. Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan. Manakala Alfalfa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali. Wahh menarik!! Teruja saya nak berikan kepada ayah saya. Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol. Tiba waktu makan, saya SMS ayah.

“Ayah dah makan OMEGA?”
“Dah makan ALFALFA?”

Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat. Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini. Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.

Hari yang cerah. Ayah baru pulang dari cek up di hospital. Wajahnya girang dan berseri. Dihulurkan sehelai kertas kepada saya.
“Kertas apa ni?”
Masyallah!! Terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!!




Ya Allah..bergenang air mata saya.
“Dah 20 tahun… ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL. Doktor pun terkejut. Bagus ye Shaklee “kata ayah.

Dah setahun ayah bersama Shaklee… saya asyik intai je kakinya. Tiada lagi bengkak… Tiada jalan hinjut-hinjut…tiada nanah besar-besar.

Alhamdulillah… Alhamdulillah… Alhamdulillah…
Hati anak mana yang tak gembira apabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…

Terima kasih Allah…..

"..Why i love this amazing company....Not a ringgit was earned without somebody first helping somebody else become healthier, giving somebody an opportunity to have better life for their family, making planet a more sustainable place.."~CEO Shaklee Corporation

Alhamdulillah. Prinsip yang harus semua SID pegang ialah "help others to help others (HOHO)". Bukan kerana wang ringgit... tapi untuk melihat orang-orang di sekeliling kita, termasuk diri kita sendiri berada dalam kesihatan yang terbaik... dengan izin Allah, insyaAllah :)


Inilah dua supplemen yang diambil oleh ayah sahabat saya itu. Omega Guard (90 biji) dan Alfalfa Complex (330 biji). Set ini berharga RM189.75. Sebenarnya, ada banyak lagi supplemen Shaklee yang boleh diambil. Anda boleh pilih. Di bawah ini pula adalah supplemen lengkap untuk memerangi gout.



Anda berminat untuk mengetahui lebih lagi? Jangan malu-malu untuk menghubungi saya di 012-5538628. InsyaAllah, saya akan membantu anda dengan panduan pemakanan supplemen yang betul untuk masalah yang dihadapi. Sesungguhnya kita berikhtiar, selebihnya pulangkan balik kepada Allah :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Wednesday, 27 August 2014

Masalah Kencing Kotor Atau Sakit Ketika Kencing

Masalah kencing kotor atau pun sesetengah orang mengalami masalah sakit ketika membuang air kecil banyak menyerang kaum wanita. Ini disebabkan saluran urethra wanita adalah lebih pendek daripada lelaki.

Selalunya jika ke klinik untuk mendapatkan rawatan, doktor akan menasihatkan untuk minum lebih banyak air dan membekalkan antibiotik.



Saya juga dapati masalah sakit ketika membuang air kecil ini banyak terjadi kepada warga emas wanita. Kadangkala agak sukar bagi warga emas untuk minum air yang banyak dan terpaksa bergantung harap kepada ubat-ubatan sahaja. 

Adalah lebih baik kiranya mereka mengambil supplemen untuk membantu mengurangkan masalah sakit ketika membuang air kecil di samping mendapat manfaat hasil daripada pengambilan supplemen tersebut.

Selain itu, jus Cranberry juga dapat membantu mengurangkan sakit ketika membuang air kecil. Supplemen Shaklee yang dapat membantu dalam masalah kencing kotor atau sakit ketika membuang air kecil ialah:

- Garlic Complex (RM47.50, 60 biji)
- Sustained Release Vita-C (RM92.50, 180 biji)



Garlic Complex bertindak seperti antibiotik semulajadi untuk menangani sakit ketika membuang air kecil dan Sustained Released Vita-C membantu menguatkan sistem imun dan merupakan antioksidan yang baik yang melindungi tubuh daripada radikal-radikal bebas.

Anda nak dapatkan maklumat lanjut? Atau hendak beli? Hubungi saya di 012-5538628. InsyaAllah, dengan membeli daripada saya, saya akan sentiasa memberi panduan dan nasihat tentang pemakanan supplemen Shaklee yang betul.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Tuesday, 26 August 2014

Kenapa Sakit Tumit Kaki Terjadi?

Saya dapati ramai juga orang yang mengalami masalah sakit tumit kaki. Ahli keluarga saya, seperti mama, kakak ipar... semuanya mengalami sakit tumit. Namun kini dalam keadaan yang terkawal. Begitu juga dengan saya. Saya juga mengalami sakit tumit. Alhamdulillah, keadaan masih terkawal.



Apabila saya berjumpa dengan doktor di klinik sebelum ini, doktor hanya memberitahu untuk mengambil kalsium sebagai makanan tambahan. Katanya salah satu sebab sakit tumit adalah kerana kita banyak berjalan dan berdiri. Doktor pakar kedua yang saya jumpa pula, mengatakan saya tidak perlu bimbang dan suruh saya bersenam dengan konsisten.

Dua perkara yang saya dapat rumuskan daripada maklumat yang kurang jelas daripada doktor-doktor di atas ialah, saya semakin meningkat usia, oleh itu, tisu di tapak kaki saya semakin haus. Satu lagi, berat badan saya bertambah dan kesannya tumit saya sakit... Tu yang doktor pakar tu suruh saya bersenam kot.... Heeee... Hmmmmm....

Apa-apa pun kemungkinannya, eloklah kita mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan daripada sakit tumit ini daripada menjadi lebih teruk. Jom kita tengok dengan lebih detail, apakah sebenarnya masalah sakit tumit ini...

Salah satu sebab sakit tumit adalah pemakaian kasut yang tidak sesuai, terutamanya kepada wanita-wanita yang suka memakai kasut tumit tinggi. 



Saya akui perkara ini, kerana dulu saya memang memakai kasut tumit tinggi dan berjalan serta berdiri untuk jangka masa yang lama. Selepas itu, saya ubah pula kepada kasut yang tapaknya rata dan tapak lembut. Tapi tidak sesuai juga kerana kasut yang baik adalah kasut yang mempunyai tapak atau tumit yang sederhana serta lembut untuk menyokong tekanan di tumit.

Kenapa sebenarnya kita sakit tumit?
  • Sindrom sakit tumit atau nama saintifiknya ialah Plantar Fasciitis, merujuk kepada radang pada tisu plantar yang membentuk lengkok pada tapak kaki (radang di bahagian tisu tapak kaki atau tumit).
  • 70% pesakit yang mengalami Plantar Fasciitis juga mengalami Heel Spur iaitu merujuk kepada tulang yang berbentuk duri pada tumit di mana tisu plantar melekat (tekanan pada saraf di tapak kaki).
  • Apabila sakit tumit dirasai, sebenarnya seseorang itu sedang mengalami radang pada tisu atau kemerosotan degeneratif (proses penuaan di mana lapisan lemak dan tisu mula mengecut).
  • Berat badan yang bertambah secara mendadak dan melakukan aktiviti riadah memberi tekanan kepada tapak kaki.
  • Berlari atau berjogging yang memberi tekanan hentakan kepada tapak kaki disertai dengan pemakaian kasut yang tidak bersesuaian.
  • Sakit tumit selalunya akan lebih dirasai pada waktu pagi, selepas bangun tidur kerana tisu tapak menjadi ketat. Ketika berpijak dan berjalan, tisu tersebut akan meregang, dan sakitnya akan berkurangan.



Bagaimana untuk mengawal atau mengurangkan masalah sakit tumit?

1. Rehat
Kurangkan aktiviti fizikal yang memberi tekanan kepada tapak kaki seperti berdiri lama atau banyak berjalan.

2. Meletakkan ais di tapak kaki untuk mengurangkan sakit tumit.

3. Senaman regangan untuk melonggarkan tisu di sekeliling kaki dan tapak kaki.

4. Pelapik kasut yang sesuai untuk menyokong lengkok tapak kaki dan mengurangkan tekanan kepada tisu plantar (tisu di tumit kaki).

5. Pemakaian kasut yang bersesuaian apabila bersukan.

6. Memakai sokongan kaki ketika tidur untuk mengelakkan tisu plantar menjadi ketat. Apabila tisu di tumit kaki longgar dan meregang, maka tapak kaki tidak akan sakit setelah berpijak apabila bangun daripada tidur.

7. Ambil ubat anti-radang untuk membantu mengurangkan sakit dan mengurangkan radang.

**Walaubagaimanapun, rawatan di atas bukanlah rawatan yang singkat. Jadi banyakkan bersabar. Pada saya, elok amalkan supplemen secara konsisten daripada bergantung kepada ubat tahan sakit yang tidak baik kepada badan dalam jangka masa yang lama.

Kini, saya amalkan Vivix untuk pembaharuan sel dan OsteMatrix sebagai memenuhi keperluan kalsium yang diperlukan oleh badan serta mengurangkan bengkak dan kesakitan. Alhamdulillah... sakit tumit kaki saya terkawal. Harga bagi OsteMatrix ialah RM61.00 dan Vivix ialah RM475.00.



Satu lagi, untuk mengawal radang, elok juga mengambil Omega Guard. Selain mengawal dan memperbaiki masalah radang, Omega Guard juga membantu dalam proses mengurangkan berat badan dan mencantikkan kulit. Harga sebotol Omega Guard ialah RM136.00.



Anda nak dapatkan maklumat lanjut? Atau hendak beli?Hubungi saya di 012-5538628. InsyaAllah, dengan membeli daripada saya, saya akan sentiasa memberi panduan dan nasihat tentang pemakanan supplemen Shaklee yang betul.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek


Reference:


Monday, 25 August 2014

Vivix - Membantu Dalam Usaha Berhenti Merokok (Testimoni Saya)

Bulan lepas, Julai 2014, Shaklee telah mengadakan promosi beli Vivix 6 botol dan dapat percuma sebotol Vivix lagi. Memang promosi tersebut sangat tidak patut dilepaskan.... Saya sebagai SID, memang ambil peluang tersebut untuk borong Vivix



Tujuan saya adalah untuk diberikan kepada mama saya kerana mama ada beberapa masalah kesihatan. Tapi tidaklah kronik. Saya harap mama sembuh sepenuhnya. Kemudian saya juga belikan untuk suami saya... Tujuan utama adalah untuk membantu suami saya dalam usaha BERHENTI MEROKOK... :)

Saya juga amalkan... untuk kesihatan yang menyeluruh....

Botol Vivix pertama, kami kongsi bertiga - mama, suami saya dan saya :) Apabila mama pulang, saya hadiahkan mama sebotol lagi... Tinggal saya dan suami habiskan botol pertama. Walaupun berkongsi bertiga Vivix tersebut, tahan juga hampir sebulan.

Memang suami saya akui, dalam hanya beberapa hari mengamalkan Vivix, dia dapat merasakan rokok tersebut pahit.... tapi memang diakui, tidak mudah untuk melepaskan rokok tersebut begitu sahaja... Takpe... saya tidak berputus asa :)

Kini, sudah pun hampir dua bulan kami mengamalkan Vivix. Saya sudah pun membuka botol kedua untuk saya dan suami saya. Pada 24 Ogos 2014, setelah mengamalkan Vivix hampir dua bulan, suami saya telah mengkhabarkan berita yang sangat menggembirakan :)

Kata suami saya, "Sebenarnya memang dah rasa tak best hisap rokok..." Macam tak percaya telinga yang mendengar! Saya rasa sangat bersyukur. Bagi suami saya, macam tak ada makna dah hisap rokok tersebut.. tiada nikmat dah dalam each puff.... 

Allahuakhbar... Alhamdulillah... betullah... sebelum-sebelum ini, saya hanya membaca dan mendengar testimoni-testimoni orang-orang yang telah mencuba untuk berhenti merokok dengan Vivix. Kini saya sendiri mendengar pengakuan suami saya :)

Cumanya, apa yang saya ingin nyatakan di sini, sebagai seorang isteri, janganlah berputus asa. Mungkin tabiat merokok itu tidak dihentikan serta merta. Teruskan menyokong suami anda. InsyaAllah, dengan usaha anda, akan ada hasil yang baik nanti.





Sesiapa yang ingin mencuba Vivix untuk diri sendiri atau untuk membantu orang tersayang berhenti merokok, jangan segan-segan untuk menghubungi saya di 012-5538628. Harga sebotol Vivix adalah RM475.00. Tapi kesan yang dialami adalah setanding dengan harga yang dibayar. Sangat-sangat berbaloi, InsyaAllah. Sesungguhnya segala-galanya adalah dengan keizinan Allah.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek