Saturday, 31 May 2014

Masalah Alergi Dan Gatal-Gatal Badan

Pernahkah anda mengalami gatal-gatal tangan, badan dan kaki secara tiba-tiba? Kemudian anda lihat di tempat gatal-gatal tersebut, kelihatan bengkak dan bedam kemerah-merahan? Anda telah berjumpa dengan doktor dan doktor mengatakan anda mengalami alergi. Tapi tidak dapat dipastikan sebab-sebabnya kecuali anda berjumpa pakar dan menjalankan "patch test". Sebelum anda menjalani "patch test" anda hanya dapat "Calamine Lotion" untuk mengurangkan kegatalan anda dan mungkin ubat yang mengantukkan untuk mengurangkan alergi anda. Betul tak apa yang saya cakap?

Atau pun kaki dan badan anda naik gatal-gatal diserang oleh serangga atau kutu haiwan yang tidak dikenalpasti. Anda sudah berjumpa dengan doktor dan mendapatkan suntikan antibiotik namun masih belum pulih sepenuhnya? Anda tercari-cari ubat atau vitamin yang terbaik untuk merawat alergi anda?

Sebenarnya alergi boleh terjadi disebabkan oleh banyak kemungkinan. Kerana itulah anda dikehendaki untuk membuat "patch test" untuk menentukan sebab yang sebenar. Ramai orang akan berasa malas untuk menjalankan "patch test" kecuali jika benar-benar perlu atau alergi anda sangat teruk. Anda boleh baca selanjutnya mengenai bagaimana berlakunya alahan atau alergi di page Dr. Zubaidi.

Shaklee mempunyai pelbagai supplemen yang boleh anda dapati sebagai usaha dan ikhtiar untuk merawati alergi atau kegatalan yang anda tidak dapat kenalpasti puncanya. Antara supplemen yang terbaik untuk merawat masalah ini ialah:

#Nutriferon - RM181.25 (30 paket, 1.2g)
#Garlic - RM47.50 (60 biji)




Kombinasi kedua-dua supplemen amat membantu di dalam merawat #kegatalan dan #alergi kerana:

@ Melindungi tubuh daripada virus, mikrob, selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

@ Mengukuhkan sistem imun dengan mengerah sistem pertahanan tubuh untuk melawan sel-T, sel-B dan makrofag

@ Garlic bertindak seperti #antibiotik semulajadi yang bertindak mengukuhkan sistem imun tubuh badan.

@ Melawan jangkitan kulat, kuman, virus dan yis.


Anda nak beli? Belilah daripada saya, InsyaAllah saya akan beri panduan pemakanan supplemen yang betul dan konsultasi percuma sepanjang masa. 

Hubungi saya segera untuk pembelian dan konsultasi yang lebih terperinci. Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park 

Reference:



Thursday, 29 May 2014

B Complex Menggemukkan?

Kenapa Makan B Complex Boleh Menggemukkan?

Ramai orang tanya kepada saya, "Apakah vitamin yang boleh memberikan tenaga?" Saya jawab B Complex. Soalan yang kedua pula, "Ehhhh makan B Complex tak menggemukkan ke?" Hahahaha.. Lihat jawapannya di bawah.. jeng..jeng...jeng..




Semasa di Tingkatan 4 dan Tingkatan 5, saya bersekolah asrama. Saya dapat lihat banyak ibu bapa membekalkan vitamin B kepada anak-anak mereka. True enough, memang banyak juga kawan-kawan saya menjadi comel dan bulat semasa di asrama termasuklah saya.. hehehe. Bezanya saya tidak mengambil Vitamin B. Tetapi kawan-kawan yang lain memang ada mengambil Vitamin B. Menjadi bulat tu sebenarnya agak normal kerana kami sentiasa kelaparan ketika di asrama.. walaupun dah makan.. heee..Betul tak? Cer tanya siapa-siapa yang ada experience ini...

Kembali ke cerita kita...

Tubuh badan manusia memerlukan 13 jenis vitamin utama untuk berfungsi dengan baik. Vitamin-vitamin tersebut adalah:
Daripada 13 jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan kita, 8 daripada vitamin tersebut adalah daripada kumpulan vitamin B Complex. Oleh itu, sebelum mengambil atau membeli sebarang Vitamin B, pastikan anda melihat dulu isi kandungan Vitamin B tersebut supaya meliputi keseluruhan keluarga Vitamin B Complex untuk mendapat keseimbangan dan keberkesanan yang optimum. 

B Complex Shaklee mengandung kesemua 8 vitamin daripada keluarga B Complex.



Kebaikan B Complex
  • Membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga, sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.
  • Meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Di samping itu, membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak dan tulang belakang.
  • Memperbaiki masalah kulit kepala, rambut gugur, kelemumur, dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Mencegah masalah mata seperti katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, memperkasakan memori dan daya fokus.
  • Mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel-sel darah merah yang sihat dan merangsang peredaran darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan jantung dan banyak lagi. 


Kaitan B Complex Dengan Kegemukan

B Complex Shaklee seperti yang kita lihat di atas, antara kebaikannya ialah membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga. Ini bermakna, makanan yang kita makan, akan ditukar kepada tenaga oleh B Complex. Hasilnya kita akan mempunyai tenaga untuk menjalankan aktiviti seharian. 

Walau bagaimanapun, untuk memastikan kita tidak makan banyak dan menjurus kepada kegemukan akibat daripada pengambilan B Complex, kita hendaklah makan B Complex selepas mengambil makanan utama. Sebab hasilnya B Complex akan membantu pencernaan makanan dan membebaskan tenaga, bukan menyimpan lemak, karbohidrat dan protein yang ada dalam tubuh kita :)

Jika kita mengambil B Complex sebelum makan, kemungkinan besar kita akan makan dengan lebih banyak kerana B Complex memerlukan makanan untuk dicernakan. Saya pernah makan B Complex 2 jam selepas makan, kesannya saya mengalami rasa loya dan sakit perut kerana B Complex telah mencernakan makanan di dalam perut dan tiada lagi makanan untuk dicernakan. 

Dalam erti kata lain, sebenarnya B Complex meningkatkan metabolisma tubuh dengan mempercepatkan pembakaran makanan yang telah dimakan. Pemakanan B Complex yang betul sebenarnya akan menyebabkan badan kita lebih shape up.

Peringatan:

Pastikan anda meminum air yang banyak selepas mengambil B Complex atau sebarang supplemen yang lain. Saya perasan, dua tiga hari ini, saya berpuasa. Selepas makan sahur, saya akan makan B Complex. 

Apabila saya solat subuh, saya dapati badan saya agak berpeluh dan mengeluarkan haba. B Complex sebenarnya sedang merangsang metabolisma saya dan menyebabkan saya berpeluh. 

Sekarang ni, adakah anda rasa B Complex akan menyebabkan anda gemuk? Aturan pemakanan supplemen yang betul sebenarnya akan menggalakkan badan kita menjadi lebih sihat, segak dan langsing. 

Anda nak beli? Beli daripada saya, InsyaAllah saya akan beri panduan pemakanan supplemen yang betul dan konsultasi percuma sepanjang masa. 

Hubungi saya segera untuk pembelian dan konsultasi yang lebih terperinci. Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park 

Reference:




Cadangan Pemakanan Diet Seimbang Orang Yang Ingin Menguruskan Badan

Menu Diet Seimbang Untuk Menguruskan Badan dan Persediaan Ramadan


Wah.. memandangkan bulan Ramadan semakin hampir, ramai sangat orang bertanya bagaimana hendak berdiet dan menguruskan badan semasa Ramadan kerana takut termakan berlebihan semasa berbuka puasa atau semasa bersahur.

Sabar ya.. Sebelum kita melihat menu Ramadan, jom kita tengok dan fahami secara amnya apakah menu yang sesuai dimakan hari-hari bagi orang yang ingin menguruskan badan yang meliputi semua kumpulan makanan seimbang dan dengan kuantiti yang sesuai.


Kuantiti Bagi Kumpulan Makanan Karbohidrat, Buah-Buahan dan Sayur-Sayuran

Untuk menguruskan badan, dapat dilihat jumlah karbohidrat (nasi) yang diambil bagi setiap waktu makan adalah hanya sebanyak segenggam tangan kita. Manakala buah-buahan dan sayur-sayuran pula boleh diambil dengan lebih banyak kuantitinya iaitu jumlahnya dalam bentuk tapak tangan yang terbuka. 



Kuantiti Bagi Kumpulan Makanan Protein Daripada Sumber Daging Dan Bukan Daging

Bagi kumpulan protein pula (daripada kumpulan daging dan bukan daging), pengambilan protein bagi setiap waktu makan adalah sebanyak sebesar genggaman penumbuk anda. 




Beginilah Hasilnya....


Contoh-Contoh Makanan Yang Dicadangkan Untuk Sarapan Bagi Orang Yang Ingin Menguruskan Badan

1.




2.



Contoh-Contoh Makanan Yang Dicadangkan Untuk Makan Tengahari Bagi Orang Yang Ingin Menguruskan Badan

1.



2. 



Contoh-Contoh Makanan Yang Dicadangkan Untuk Makan Malam Bagi Orang Yang Ingin Menguruskan Badan

1.



2. 





Tips Semasa Ramadan

Dalam proses menguruskan badan, pastikan kuantiti makanan masih lagi diikuti seperti di atas apabila bersahur dan semasa berbuka puasa.
  • Elakkan kopi atau teh semasa bersahur kerana kafein dalam minuman ini akan menyebabkan pembuangan air yang cepat dan seterusnya membawa kepada dehydrasi.
  • Berbuka puasa dengan menu yang seimbang yang meliputi satu bahagian kesemua kumpulan makanan seperti yang tersenarai di atas. Elakkan minuman manis dan pencuci mulut yang mempunyai kalori yang tinggi serta makanan yang berminyak.
  • Jangan sesekali terlebih makan semasa bersahur dan berbuka.
  • Gunakan susu rendah lemak apabila memasak kari.
  • Makan makanan yang lambat dicernakan seperti oat, barli, lentil, dan sebagainya.
  • Jangan lupa untuk memastikan serat sentiasa ada di dalam setiap hidangan.
  • Minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari untuk memudahkan proses menguruskan badan dan mengekalkan kandungan air di dalam badan.

Tentunya anda merasakan menu ini terlalu strict untuk diikuti semasa proses menguruskan badan dan bimbang anda akan keletihan semasa berpuasa. Untuk memberikan anda lebih tenaga, tentunya anda memerlukan supplemen. 

Shaklee mempunyai beberapa jenis supplemen yang dapat membantu untuk memberi anda tenaga semasa berpuasa dan sekaligus membantu dalam proses menguruskan badan anda.

Supplemen Shaklee yang dicadangkan ialah:
  • ESP (Energizing Soy Protein) - RM150.00
  • Cinch Shake Mix (boleh pilih di antara perisa Cafe Latte, Chocolate atau Vanilla) - RM173.00

Anda boleh membuat secawan bancuhan air ini semasa bersahur dan juga sebelum tidur (jika perlu). Kombinasi supplemen ini akan memberikan kesan:

- Rasa kenyang yang berpanjangan
- Mengandungi leucine yang mengekalkan otot semasa proses penurunan berat badan.
- Mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
- Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting.
- Indeks Glisemik yang rendah (22), sesuai untuk pengidap kencing manis.


Anda nak beli? Beli daripada saya, InsyaAllah saya akan beri panduan pemakanan supplemen yang betul dan konsultasi percuma sepanjang masa. 

Hubungi saya segera untuk pembelian dan konsultasi yang lebih terperinci. Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park 

Wednesday, 28 May 2014

Proactive VS Reactive

Kadangkala kita berasa sungguh down. Melihat itu dan ini bagaikan tiada langsung makna kepada kita. Nak buat sesuatu pun malas. Mungkin dipengaruhi oleh perkara-perkara yang telah kita laksanakan, namun masih tiada hasil...Daripada seorang yang proaktif, menjadi seorang yang reaktif... oooohhhhh jangan....

Sigh...


Begitulah kehidupan ini, adakalanya kita berada on the highest peak. Segalanya berjalan lancar untuk kita. Apa yang kita rancang, kita nak buat, semuanya menjadi. Namun, ada juga masanya kita berada di bawah. tidak dipedulikan dan hilang. Terasa diri tidak bermakna.....

Jangan rasa begitu. Kerana kehadiran kita ini sebenarnya memang meant to be someone. Secara langsung dan tidak langsung tetap akan ada sumbangan kepada dunia dan menjadi pengajaran di dunia ini. Inikan ujian Allah kepada hamba-hamba yang disayanginya. Kalau komplain, rugilah pahala kesabaran walaupun di akhirnya perkara ini akan hilang jua. Bersabarlah, InsyaAllah akan ada hikmah di sebalik perkara-perkara yang terjadi.

Jadi senyumlah. Kerana senyuman akan memaniskan wajah..menggembirakan orang lain walaupun hati kita mungkin berduka :)



Untuk pembelian supplemen Shaklee, hubungi saya segera! Anda akan mendapat konsultasi dan panduan pemakanan supplemen yang lebih terperinci secara percuma. Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park 

Tuesday, 27 May 2014

Cara-Cara Makan Set Menguruskan Badan Shaklee Semasa Berpuasa

Ramadhan Tiba, Cane Nak Makan Set Menguruskan Badan ?

Set Menguruskan Badan Shaklee  Hehe sapa nak kecilkan badan boleh beli Set Menguruskan Badan Shaklee ini. Terdiri daripada:
#Vitalea (120 biji, RM88.75)
#AlfalfaComplex (330 biji, RM53.75)
#Herblax (120 biji, RM52.50)
#Lecithin (180 biji, RM52.50)
Jumlah asas - RM247.50

Sapa nak kecilkan badan dengan lebih efektif boleh tambah:
#OmegaGuard (90 biji, RM136.00)
Jumlah penuh - RM383.50


Set Menguruskan Badan Shaklee


Tapi, bulan Ramadhan, susah rasanya nak makan semasa berpuasa sebab kita hanya makan sewaktu bersahur dan berbuka aje..


Jangan fikir susah-susah. Tolak semua perkara-perkara negatif di dalam minda. Sedangkan Nabi Muhammad dulu pun berperang dalam Bulan Ramadhan. Nak makan supplement lagi kacang :)

Walaupun semasa berpuasa kita hanya makan semasa sahur dan berbuka, namun tak semestinya kita makan dua kali itu je kan? Kadangkala lepas berterawih, kita makan lagi.. betul tak? Hehe.. Ooppss jangan lupa kita sedang berusaha nak menguruskan badan juga. Tapi pastikan kita berpuasa kerana Allah tau. Jangan tersalah niat..nanti tak dapat apa-apa.

Baiklah, jom kita tengok macam mana nak makan Set Menguruskan Badan Shaklee semasa berpuasa.

Set Menguruskan Badan Shaklee

Waktu Sahur:

Sesiapa yang mengamalkan ESP, boleh mengambilnya sebagai minuman semasa sahur. Kemudian, makanlah apa sahaja yang anda sediakan semasa sahur. Tapi pastikan anda minum air suam kosong sekurang-kurangnya 2 -3 gelas. Air memang sangat penting diminum lebih-lebih lagi semasa bulan puasa. 

Selesai makan sahur, mulalah anda ambil:

1. Vita-Lea
2. OmegaGuard
3. Lecithin
4. Alfalfa

Waktu Berbuka:

Semasa Berbuka Puasa, anda ambil:

1. OmegaGuard
2. Lecithin
3. Alfalfa

**Pastikan anda minum air secukupnya. At least 3 gelas semasa berbuka puasa. Kemudian disambung lagi selepas berterawih dan sebagainya untuk memastikan anda minum air dengan secukupnya. Kekalkan pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari walaupun anda sedang berpuasa. 

Sebelum Tidur:

Kemudian, anda tambah lagi satu set dos Set Menguruskan Badan Shaklee ini sebelum anda tidur. Pengambilannya terdiri daripada:

1. OmegaGuard
2. Lecithin
3. Alfalfa
4. Herb-Lax

*Bagi pengambilan Herb-Lax, anda boleh mengambilnya 3 kali seminggu. Mengikut hari-hari yang bersesuaian dan sangat digalakkan diambil semasa hujung minggu. Herb-Lax bertindak mencuci usus. Oleh itu, bersedialah untuk ke tandas :)

Mudahkan? Heee.. senang aje nak makan Set Menguruskan Badan Shaklee ni, InsyaAllah anda akan terasa kesannya. Tapi saya cadangkan elok juga tuan-tuan dan puan-puan mengamalkan senaman untuk memudahkan lagi penyingkiran toksin dan lemak.

Anda nak beli Set Menguruskan Badan Shaklee? Belilah daripada saya, InsyaAllah saya akan beri panduan pemakanan supplemen yang betul dan konsultasi percuma sepanjang masa. 

Anda boleh beli secara online Set Menguruskan Badan Shaklee di sini. Sila klik link di bawah:


Jika anda lebih selesa untuk berhubung dengan saya, jangan malu-malu untuk menghubungi saya di 012-5538628.

Hubungi saya segera untuk pembelian dan konsultasi yang lebih terperinci. Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park 

Monday, 26 May 2014

Tips Tidur Yang Nyenyak Bagi Orang Insomnia

Masalah Insomnia atau Sukar Tidur Malam

Tidur merupakan salah satu nikmat dalam kehidupan ini. Entry sebelum ini saya kongsikan mengenai bayi yang baru lahir yang kebiasaannya tidak tidur malam. Kali ini, saya akan berkongsi pula bagaimana tips bagi orang-orang dewasa yang sukar tidur malam atau mengalami insomnia dan menyebabkan mereka tidak dapat bangun pagi dalam keadaan yang segar.




Tips Untuk Membantu Masalah Insomnia

- Sediakan bilik tidur yang selesa dan sesuai dengan mood tidur. Pastikan tilam juga bersesuaian dan selesa untuk tidur yang lena. Tidak terlalu lembut dan tidak terlalu keras.

- Pastikan bilik tidur dijadikan tempat untuk tidur, bukan sebagai tempat menonton tv, makan dan sebagainya.

- Jika bilik tidur yang digunakan tidak dapat membuatkan anda tidur, maka beralih ke bilik tidur yang lain. Jadikan bilik tidur untuk tidur, bukan untuk berjaga.

- Setkan tubuh anda kepada waktu tidur dan bangun yang konsisten supaya tubuh anda dapat bertindak balas dengan waktu tidur dan bangun dengan betul.

- Jangan tidur di waktu petang kerana akan membuatkan jadual tidur malam anda terganggu.

- Kurangkan pengambilan kafein di waktu tengahari dan petang. Harus diingat, coklat juga mengandungi kafein.

- Jarakkan pengambilan dinner sebelum tidur supaya tidak menjejaskan tidur anda. Perut yang penuh menyukarkan untuk tidur.

- Bersenam ringan di waktu petang supaya badan berasa penat dan memerlukan rehat. Namun jangan bersenam apabila jangka masa waktu tidur terlalu dekat.

- Elakkan daripada melihat jam apabila tidak dapat tidur.

- Pastikan lampu ditutup dan bilik betul-betul berada dalam keadaan yang gelap.

Selain itu, anda juga boleh mengambil OsteMatrix Shaklee sebelum tidur untuk membantu anda tidur dengan nyenyak dan bangun dengan segar keesokan harinya. 

Harga OsteMatrix ialah RM61.00 bagi 120 biji yang boleh bertahan selama sebulan atau dua bulan (bergantung dengan cara pengambilan anda). Selain daripada membantu untuk tidur dengan nyenyak dan bangun pagi dalam keadaan yang segar, OsteMatrix juga memberikan ketenangan kepada tubuh dan mengurangkan sakit-sakit badan. Baca selanjutnya mengenai OsteMatrix di sini.

Hubungi saya segera untuk pembelian dan konsultasi yang lebih terperinci. Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park 


Reference: